windverwachting

Friese zeilschool Pean trekt ondanks koude voorjaar dit jaar toch weer meer kinderen die leren zeilen

PERSBERICHT
pean180713Nes (Friesland) – Zeilschool Pean uit Nes verwacht op hoger aantal zomercursisten uitgekomen dan vorig jaar. Vorig jaar was met 727 kinderen een van de beste jaren uit de geschiedenis van de zeilschool. Dit jaar is de prognose 735. Het aantal cursisten in de meivakantie en met Pinksteren lag dit jaar lager dan normaal. Het steenkoude voorjaar speelde de zeilschool parten. “Op 20 april vroor het nog 3 graden. Dan denk je niet meteen aan een lente-zeilkamp.” aldus Meijer van Zeilschool Pean.
Juist in de laatste weken zijn er een hoop mensen die toch willen dat hun kind naar een goede zeilschool gaat. Meijer: “Ze vragen rond in de omgeving en horen goede verhalen over ons. Anderen komen spontaan langs om te kijken hoe we te werk gaan.” Die last minute boekingen zijn heel welkom bij Pean. Vaak wordt dan de planning van de gezinsvakantie aangepast aan mogelijkheden van de zeilschool. Sommige weken zitten namelijk al helemaal vol.
Aan last minute korting doet Pean niet. “Als je daar aan begint ontwikkel je eigenlijk een laat-boek-premie. Dat maakt het voor ons niet werkbaar om een kwalitatief goede week neer te zetten.” De prijs die Pean berekent voor een zeilkamp bevat geen winstmarges. Meijer: “Als er wat overblijft vloeit dat terug in het bedrijf om de kwaliteit van de lessen en het materiaal op orde te houden.”
Bij de vraag of Pean zou willen uitbreiden kijkt de zeilschoolhouders bedenkelijk. “Het is wel echt sneu als je tegen een kind moet zeggen dat je vol bent. Aan de andere kant willen we wel dat we voor iedere cursist aandacht kunnen hebben.” Uitbreiding zit er op dit moment dan ook niet in. Meijer: “Laat ons maar lekker doorvaren met een goed en stabiel product.”
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X