Informatie voor de watersporter

Friesland brengt Turfroute op ruim 1,10 meter diepte en verbetert mogelijkheden aan te leggen

PERSBERICHT
Leeuwarden – Provincie Friesland brengt de vaarweg tussen Klein Groningen en de brug Petersburg op diepte. Boten met een diepgang van 1.10 meter varen vanaf dit seizoen weer zonder problemen over dit deel van de Turfroute. Ondiepte maakte van dit traject een knelpunt. De aannemer start begin mei met baggeren van het 1,5 kilometer lange traject en heeft twee weken nodig voor het werk. Daarnaast wordt samen met de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf gezorgd voor goede aanlegplaatsen voor watersporters langs de Turfroute.
Van aanlegplek naar overstapplaats
De gemeente Opsterland gaat aanlegplaatsen in Wijnjewoude en Gorredijk verbeteren. In Gorredijk krijgt de aanlegplaats aan de Kalkovens een nieuwe toiletvoorziening. Langs de kade komen stroom- en watervoorzieningen, verlichtingspunten en een trailerhelling. Ook in Wijnjewoude worden overstapplaatsen ingericht. Dat gebeurt ten eerste aan de dorpskant van de Turfroute, bij Klein Groningen. Verder krijgen de Marrekrite ligplaatsen Velde’s Bosch en Lippenhuizen een water/stroomvoorziening. De gemeente Ooststellingwerf heeft de voorbereidingen getroffen voor het verbeteren van de aanlegplaatsen in het centrum. Hierdoor zijn de winkels in Oosterwolde voor de boottoerist beter bereikbaar.
Planning
De overstapplaats in Gorredijk is de afgelopen maanden voorbereid. De uitvoering vindt in 2012 plaats. Dat geldt ook voor Marrekrite-plaatsen Lippenhuizen en Velde’s Bosch bij Wijnjewoude. De overstapplaats Klein Groningen volgt in 2013/2014. Het verbeteren van de aanlegplaatsen in Oosterwolde staat gepland in 2012.
Meer informatie Friese Meren en www.turfroute.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht