Informatie voor de watersporter

Friesland druk met plannen besteding nieuwe 20 miljoen euro voor recreatie op en aan het water

PERSBERICHT
Leeuwarden – Friesland is watersportprovincie nummer één. Om ook de bestedingen aan de wal te stimuleren zijn gemeenten samen met de provincie plannen aan het maken. Deze zogenaamde masterplannen maken onderdeel uit van de tweede fase van het Friese Merenproject. Het college van Gedeputeerde Staten van Friesland heeft besloten om hierin 20 miljoen te investeren. 10 miljoen REP geld en 10 miljoen provinciaal geld. Als Provinciale Staten het besluit op 21 maart bekrachtigen krijgt de watersportsector een enorme impuls.
Voor zeven toegangspoorten en tien watersportkernen zijn plannen in de maak. In de masterplannen staan maatregelen om de verschillende watersportplaatsen toeristisch nog aantrekkelijker te maken. In Earnewâld gaat bijvoorbeeld de herinrichting van de VVV-haven, van start. Ook in Harlingen en Delfstrahuizen gaat in 2012 de schop de grond al in. Het doel is dat toeristen langer blijven en meer geld in Friesland uitgeven. Dat zorgt op zijn beurt weer voor meer bedrijvigheid en zo creëren de plannen ook nog eens banen.
Voor het opknappen van de watersportkernen wordt 10 miljoen uit het REP voorgesteld. Het Ruimtelijke Economisch Programma gaat over het geld dat de provincie kreeg voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. De provincie doet er ook nog eens 10 miljoen provinciaal geld bij. De verwachting is dat hierna marktpartijen zo’n 25 miljoen zullen investeren.
Meer informatie: www.friesemeren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht