Informatie voor de watersporter

Friesland viert opening Noordelijke Elfstedenvaarroute met voor één dag een zomerse ijsbaan bij De Bonke

PERSBERICHT
Leeuwarden – Tijdens de openingsdag van de Noordelijke Elfstedenvaarroute op zaterdag 29 juni kunnen belangstellenden ‘schaatsen in de zomer’. Bij De Bonke, op het grasveld naast de haven van Blitsaerd in Leeuwarden, is die dag een kunstijsbaan geopend. Ook eindigt hier de vaartocht ‘Zwaan kleef aan’ die ’s morgens begint in Wier. De deelnemer met de mooist versierde boot krijgt een prijs uit handen van ijsmeester Jan Oostenbrug.
De ijsbaan bij De Bonke is op 29 juni geopend van elf uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags. Er is muziek en voor belangstellenden zijn er ter plaatse schaatsen aanwezig. Zo kunnen zij tijdens deze feestelijke dag ‘schaatsen in de zomer’. Rond vier uur ’s middags eindigt de vaartocht ‘Zwaan kleef aan’ bij de ijsbaan. De mooist versierde boot krijgt een prijs uitgereikt door Jan Oostenbrug, ijsmeester van de Vereniging Friesche Elfstedentocht.
Wens in vervulling
Het schaatsen op de ijsbaan bij De Bonke staat in het teken van de opening van de Noordelijke Elfstedenvaarroute. De werkzaamheden aan dit noordelijk deel van de beroemde Elfstedenroute zijn afgerond. Pleziervaartuigen met een maximale diepgang van 1.30 m en een maximale boothoogte van 2.40 m kunnen nu de Elfstedenroute van begin tot eind varen. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van veel watersporters in vervulling.
Open dag
Langs de route is er op 29 juni een Open Dag in Alde Leie, Aldtsjerk en Burdaard om belangstellenden in pramen een deel van het vaartraject te laten ervaren. Ook kunnen zij daar genieten van allerlei andere activiteiten voor jong en oud, georganiseerd door de verschillende dorpsbelangen.
Meer informatie www.friesemeren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht