Friezen kappen bomen ter wille van de veiligheid op het water voor beroepsvaart en pleziervaart

Eernewoude (Friesland) – In Eernewoude is donderdag begonnen met het kappen van bomen langs de vaarroute naar Drachten. Het is een van de maatregelen om de veiligheid op het water te vergroten. Over een stuk van ruim een kilometer worden bomen weggehaald om het zicht voor de beroeps- en pleziervaart te verbeteren. Mensen zouden zich onveilig voelen op het water, omdat ze grote schepen niet altijd goed zien aankomen.

Op het water bij Earnewâld was het officiële begin van het kappen, maar ook bij Terherne worden de zogeheten zichtlijnen aangepakt. Volgens initiatiefnemer CDA-Statenlid Rendert Algra is dat hard nodig: “Als je dichte bebossing hebt, zoals hier aan de kant bij de vaarweg naar Drachten, zie je de mensen die om de bocht komen niet aankomen. mensen die varen met een klein bootje, zien een groot schip dan ook niet aankomen.” (Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant)

3 Berichten

 • RKroonsberg

  3 jaren geleden / 31 januari 2020 om 09:29 uur

  Wat een onzin. En wat zonde voor het toch al erg kale Friesland.
  Moeten die mensen die daar moeite mee hebben eens op de IJssel komen oefenen.

 • Peter van Riet

  3 jaren geleden / 31 januari 2020 om 10:37 uur

  Groot gelijk dat ze kappen. Veiligheid voorop. Die bomenkap emotie schiet te ver door in deze samenleving

 • Claudi

  3 jaren geleden / 31 januari 2020 om 21:05 uur

  Ik vind het wat weg hebben van de stikstof hysterie, een zeer overdreven maatregel om een ‘bange’ watersporter zich wat veiliger te laten voelen. Waarschijnlijk toch al iemand, die na een maandje of twee zegt: begrijp niet wat die mensen zo leuk aan dat water vinden, en zijn/haar bootje te koop zet.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X