Informatie voor de watersporter

Frisian Motor Boats met nieuw stalen motorjacht Super Lauwersmeer Discovery 45 op Boot Holland

PERSBERICHT
Noardburgum – De Super Lauwersmeer Discovery 45 die zijn primeur beleeft op Boot Holland wordt gekenmerkt door zijn ranke strakke belijning met relatief rechte steven in combinatie met veel volume. Dit laatste komt tot uitdrukking in een grote salon, royale eigenaarshut en een badkamer zoals thuis. Het jongste motorjacht van Frisian Motor Boats in het Friese Noardburgum wordt gepresenteerd op standnummer 3061
De Discovery 45 is de opvolger van de zeer succesvolle Super Lauwersmeerkruiser. Grootste verschil is het modernere uiterlijk. Dit vind je onder meer terug in de sportief geplaatste voorramen en het windscherm, de aluminium radarbeugel, de getrapte kap die in één lijn door loopt. De reling die naar voren toe afloopt om de relatief rechte boeg te accentueren. Verder in de vele roestvast stalen onderdelen zoals de stootrand, reling, slijtstrippen, (dubbele) bolders en middenkikkers. Het achterdek is enorm, een kenmerk van alle schepen van Super Lauwersmeer. Op dit achterdek over de volle breedte een vaste bank met eronder een enorme berging. Bijzonder fraai is de gestyleerde trap aan bakboord. Om de symmetrie te bewaren heeft het schip aan weerskanten van het zwemplatform weliswaar twee wangen. Anders dan gewoonlijk ligt dit zwemplatform iets hoger. Bedoeld voor een natuurlijkere trapgang en een gemakkelijke opstap aan boord. De rompvorm is bijzonder. Deze heeft namelijk een step. Deze begint bij de voorsteven en loopt door tot de motorkamer. Door deze step snijdt de boot beter door het water en heeft daardoor zowel een comfort-verhogend als een economisch effect.
Het interieur heeft standaard een kersen betimmering, lichtkleurig plafond en vloer en deels lichte wanden, met name in de kombuis. De combinatie met roestvast stalen details en dik lijstwerk geven het motorjacht een chique uitstraling. In de salon aan stuurboord een enorme zitbank met er tegenover diagonaal een 2,5-zitsbank. Verder aan bakboord een kastenwand met ruimte voor onder andere audio en video. Met twee treden wordt het voorschip bereikt. Hier aan stuurboord de kombuis met veel lades, apothekerskast, magnetronoven, afzuigkap en een 200 l koelkast zo groot als thuis compleet met vriezer van 60 l. Aan bakboord een zespersoons dinette. Voorin de gastenhut met twee meter lang bed, manshoge hangkasten en twee legkasten aan weerskanten van de ingang. Achterin aan bakboord de tweede gastenhut met een stapelbed waarbij de mogelijkheid bestaat om deze tweede gastenhut om te bouwen naar een “natte cel “ voor een was/droog combinatie, strijkplank en opbergruimte. Er tegenover een royale badkamer. Ruimtewinst is verkregen door één wand schuin te plaatsen. Hierdoor herbergt deze badkamer een toilet, wasbak, kastenwand en een af te sluiten douchecabine van 90 x 90 cm. Om vochtwerking te voorkomen is de vloer uitgefreesd en in de epoxy gezet. In het achterschip ten slotte de eigenaarshut. Diagonaal het ruime vrijstaande bed met veel opbergruimte eronder. Verder een kastenwand en een hang- en een legkast. Zoals alle schepen van Super Lauwersmeer is ook de Discovery 45, custom built. Dit betekent dat andere indelingen en materiaalsoorten mogelijk zijn. De Discovery 45 wordt standaard compleet geleverd met zaken als ankerlier met roestvast stalen anker, koelkast met vriezer 203 + 60 liter, boiler, verwarming, walstroom, acculader en omvormer, professioneel 24 Volt boardnetsysteem, elektrisch toilet, automatische brandblusinstallatie in machinekamer, onderhoudsvrije accu’s en uitstekende isolatie.
Belangrijkste technische gegevens:
Afmetingen(l x b x d): 13,50 (over alles) x 4,36 x 1,15 m
Kruiphoogte: 2,80 m
Waterverplaatsing: 17 t
Tanks: water 500 l, diesel 500 l, vuilwater 210 l
CE-categorie: B
Motorisering:150 pk Iveco
Prijs: € 345.250
Meer informatie www.superlauwersmeer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht