Informatie voor de watersporter

Frisian Tall Ships Club werft nu al leden voor het sponsoren van Tall Ships Races Harlingen 2018

PERSBERICHT
Harlingen – In de zomer van 2018 zal de wereld nogmaals zien waar een kleine provincie groot in kan zijn. Dan ontvangt Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste Tall Ships met hun internationale bemanning en stagiairs en zal Leeuwarden schitteren als Culturele Hoofdstad van Europa 2018.
Harlingen als finishplaats
Dat Harlingen en The Tall Ships Races een sterke combinatie zijn is in 2014 wel gebleken, toen 200.000 mensen de havenstad bezochten om de vele grote zeilschepen te bewonderen. En met het aantal van 337 trainees, die tijdens de race het ruime sop kozen, werd zelfs een heus wereldrecord gevestigd! Ook in 2018 speelt Harlingen weer een prominente rol in het maritieme evenement; dit keer als finishplaats voor de tachtig tot honderd van ’s werelds grootste zeilschepen, met aan boord duizenden trainees uit ruim dertig verschillende landen. De doelstelling voor 2018 is 350 trainees.
Maritiem evenement met een missie
The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs). Behalve een indrukwekkend schouwspel voor het publiek, zijn The Tall Ships Races namelijk een evenement met een missie: De persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. Organisator is de goededoelenstichting Sail Training International, die voor editie 2018 nauw samenwerkt met The Tall Ships Races Harlingen en de Frisian Tall Ships Club.
Join the Club!
Hoewel Harlingen pas over twee jaar finishhaven voor de Tall Ships Races is, zijn de voorbereidingen al gestart. The Tall Ships Races Harlingen is voor de enige Friese havenstad een enorme happening, waarvoor veel vrijwilligers en sponsors nodig zijn. De Frisian Tall Ships Club zet zich in voor de werving van personen en instanties die The Tall Ships Races willen steunen. Met een eenmalige donatie van €999,- ben je lid van de club en verbind je jouw (bedrijfs)naam aan The Tall Ships Races Harlingen.
De Frisian Tall Ships Club telt inmiddels 100 leden die zich gezamenlijk sterk maken voor een succesvol evenement in Harlingen, waarbij ook de verbinding met Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad 2018 wordt gelegd door samenwerking met Stichting Kulturele Haadstêd Leeuwarden 2018.
26 augustus naar Damen Ship Repair
Drie à vier keer per jaar organiseert de Frisian Tall Ships Club een netwerkbijeenkomst voor leden op een bijzondere locatie en met een bijzondere spreker. Tijdens de Harlinger Visserijdagen op 26 augustus vindt een bijeenkomst plaats bij Damen Ship Repair Harlingen, één van de leden van de Frisian Tall Ships Club. Op het programma staan onder andere een rondleiding over de werf, een rondvaart door de haven en een presentatie over de Visserijdagen. De bijeenkomst is bedoeld voor leden én potentiële leden van de Frisian Tall Ships Club, want 100 leden is mooi, maar niet genoeg. Wie geïnteresseerd is in een lidmaatschap of graag bij de bijeenkomst op 26 augustus wil zijn, is dan ook van harte uitgenodigd contact op te nemen met de Frisian Tall Ships Club via frisiantallshipsclub.nl.
Meer informatie www.frisiantallshipsclub.nl en www.thetallshipsracesharlingen2018.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht