Informatie voor de watersporter

Futuristische waterstofboot Energy Observer verkent dinsdag de Waddenzee en maakt tv-opnamen

Terschelling – De Franse waterstofcaamaran Energy Observer maakt dinsdag een korte toer over de Waddenzee. De bemanning wil er filmen bij laag water.

Het schip is sinds 2017 bezig aan een wereldtournee die zes jaar moet duren. Eerder deze maand lag het twee weken in Amsterdam. Daar namen Rick Timmerman en Gerwin Klomp van het Programma naar een Rijke Waddenzee een kijkje aan boord en interesseerden ze de bemanning voor dit Werelderfgoed, dat mooi op de route ligt van Amsterdam naar de volgende halte Hamburg.

De Fransen lagen maandagavond voor anker nabij West-Terschelling en zullen dinsdagochtend het Wad op varen met de catamaran, die een diepgang heeft van ongeveer 2 meter. De bemanning is van plan te filmen bij laag water. Daarvoor mag, na afspraken met de provincie, onder voorwaarden ook een drone worden gebruikt. De beelden zijn bedoeld voor een documentaire op de Franse televisie. (Leeuwarder Courant, www.energy-observer.org, ‘Crew waterstofcatamaran verspeelt drone tijdens ‘inspirerende’ Waddentrip’ – LC)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht