Informatie voor de watersporter

Galerie ArtBoutique is een gespecialiseerde kunsthandel in scheepsportretten in opdracht en schilderijen van schepen en plezierjachten

PERSBERICHT

'Schokker' - recent schilderijen in opdracht van Arnold de Lange
‘Schokker’ – recent schilderijen in opdracht door Arnold de Lange
Galerie ArtBoutique uit Noordwijk vertegenwoordigt twee getalenteerde kunstschilders die met veel passie schilderijen van uiteenlopende schepen schilderen. De collectie is op de website te bewonderen, maar ook in het echt in de galerie op afspraak.
Fijn realistisch
De kunstschilders maken maritieme schilderijen in hun eigen stijl. Rob van Assen is een fijnschilder met voorliefde voor de Romantische School. Hij is in staat om een geweldig scheepsportret te schilderen op zijn fijn realistische wijze, waarbij je nog wel ziet dat het om een schilderij gaat en niet om een foto. Het water en de luchten op zijn schilderijen zijn zeker zo’n belangrijk onderdeel om een juiste sfeer weer te geven als het schip zelf.
Schilderijen van zeilschepen
Maritiem kunstschilder Arnold de Lange heeft ook een grote voorliefde voor scheepsportretten. Ook hij is zeer bedreven in het schilderen van de fraaiste doeken. Zijn schilderstijl is realistisch met een iets ‘lossere toets’.
De onderwerpen van de schilderijen van Arnold de Lange zijn overwegend zeilschepen. Hij schildert aan de hand van zelf gemaakte foto’s of beeldmateriaal afkomstig uit zijn grote collectie van maritieme lectuur. Een aantal schilderijen zijn opgenomen in collecties van diverse Musea.
Schokker platbodem in opdracht
Onlangs maakte Arnold de Lange twee schilderijen in opdracht van een Schokker platbodem. Aan de hand van een serie foto’s heeft deze kunstschilder tot volle tevredenheid twee prachtige scheepsportretten gemaakt, waarbij rekening is gehouden met de persoonlijke wensen van de opdrachtgever.
Bezitters van een zeiljacht, kruiser, motorjacht of sloep kunnen bij Galerie ArtBoutique altijd vrijblijvend een voorstel vragen voor een schilderij in opdracht. Vanzelfsprekend wordt er met de persoonlijke wensen rekening gehouden. Een woeste zee of rivier met dreigende lucht of juist een prachtig blauwe lucht. Of wat te denken van een typisch Hollands wolkendek? Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.
Meer informatie www.scheepsportretten.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht