GalleryMaritime in Middelburg zoekt jong potentieel Zeeuws kunstenaarstalent

PERSBERICHT
gallery_maritimeMiddelburg – December 2015 zal Zeeland weten welke Zeeuwse jongen of meisje over het meest veelbelovende artistieke talent beschikt. Alle Zeeuwse basisscholen zijn uitgenodigd om groep 7 en 8 deel te laten nemen aan het Michiel de Ruyter Tribuut. Wie gaat de winnaar van de Michiel de Ruyter Tribuut prijs worden?
Omdat scholen al genoeg op hun leerkrachtbordje hebben, komt de galerie hen tegemoet met de speciaal ontwikkelde TOOLBOX Michiel de Ruyter Tribuut. In de TOOLBOX zitten alle ingrediënten voor de leerkracht om leerlingen van groep 7 en 8 het De Ruyter geschiedenisverhaal te vertellen. Het zijn verhalen van maritieme gebeurtenissen die, in de 17e eeuw, Nederland in zijn greep hield en onze vaderlandse geschiedenis mede bepaalden. In die tijd werden internationale conflicten uitgevochten op zee.
Die conflicten konden alleen met succes worden beslecht door zeehelden met durf, ruime strategische ervaring en grote nautische kennis. Vrijheidsstrijders van het hoogste kaliber; zoals Michiel de Ruyter. Deze super zeesoldaat wist na menig heftige strijd op zee met zijn manschappen voet aan land te zetten. Van de aanpak van Bestevaer, zoals zijn zeesoldaten hem noemden, valt ook in deze tijd voor jongeren nog veel leren.
In de TOOLBOX zit een educatief spel. Dat biedt, nadat de leerkracht het verhaal van de zee verteld heeft, aan de leerlingen de mogelijkheid hun eigen strategische inzicht te onderzoeken. En, het laat zien of hij of zij beschikt over voortschrijdend inzicht ofwel de fantasie om ‘in het hoofd’ de oplossing voor een probleem ‘vooruit te spelen’. Eigenschappen die je helpen om overdachte risico’s te nemen. Het onderstreepte de heldhaftige durf en verantwoorde inzet van menskracht waarmee Michiel de Ruyter de Nederlandse vlag meermalen in top kon houden bij het binnenvaren van de thuishaven. Zo’n voorbeeld nodigt uit om op door te fantaseren en het prikkelt de creativiteit.
De deelnemende kinderen doen spelenderwijs ideeën op om een artistieke impressie te maken. Alle artistieke Michiel de Ruyter impressies komen in een grote expositie in Middelburg. Die expositie wordt begin december geopend en dan worden de winnaars bekend gemaakt van de drie prijzen. Een prijs voor de beste persoonlijke impressie. Een, voor de beste klasinzending en een, voor de beste schoolinzending. Zegt het voort…
Het Michiel de Ruyter Tribuut wordt gesponsord door het DeltaZeelandFonds, Stichting Jan Hintzen Publicatiefonds Vlissingen, Stichting MAD, Van Well Design en GalleryMaritme. De TOOLBOX voor groep 7/8 is door Zeeuwse basisscholen op te vragen bij GalleryMaritime, Gortstraat 43 Middelburg info@gallerymaritime.nl.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl