windverwachting

GalleryMaritime met expositie Nederlandse maritieme kunstenaars naar New York

PERSBERICHT

galleryMaritime_newYork
Tall ships at South Street Seaport – Leendert van der Pool | New half Moon – Ludo van Well

Middelburg – GalleryMaritime Middelburg is zowel in Zeeland als daarbuiten een begrip. En, door organisatie van exposities in het buitenland geeft de galerie bekendheid, aan het werk van Nederlandse maritieme kunstenaars, tot ver over de grenzen.
Om deze grote kunst-expedities in goede banen te leiden werkt de galerie met een stichting. De Stichting Maritime Art & Design, kortgezegd MAD. Komende periode staan er buitenlandse exposities op de agenda. De meest in het oog springend is de expositie “Dutch Light Sails to New York”. Onlangs ontving Stichting MAD van de Nederlandse Consul Generaal in New York een vriendelijke uitnodigingsbrief waarin hij voorstelde om de expositie te openen op 5 april 2014 locatie: Snug Harbor, 1000 Richmond Terrace, Staten Island.
De ruim opgezette expositie locatie (voormalige zeemanshuizen met botanische tuinen) staat bekend als hėt kunst- en cultuurtrefpunt van New York. Het ligt in de directe nabijheid van het Vrijheidsbeeld van waaruit vele opvarende zeereizigers hun allereerste aanblik van New York op het netvlies kregen. Snug Harbor is, via de korte route, over water te bereiken met de gratis veerpont die aan de ingang van Snug Harbor de opstapplaats heeft. Perfecte plek voor een maritieme kunstgroet uit Nederland.
En, het beroemde Zeeuwse Licht vaart mee. De twee Middelburgse kunstenaars Leendert van der Pool en Ludo van Well brengen respectievelijk met olieverfschilderijen en beeldhouwwerk het verwende New Yorkse publiek het Zeeuwse verhaal.
De expositie toont vanaf 5 april t/m 9 mei 2014 de State of Dutch Maritime Art. Er staan al enkele netwerkontmoetingen met ship-lovers op de agenda. Aan elke tentoonstellingsbezoeker wordt een exclusieve kunstcatalogus uitgereikt met het doel om aan deze moderne maritieme expositie een blijvende herinnering te verbinden.
Nederlandse maritieme bedrijven liften mee in dit oer Nederlands kunstevenement waar de inspiratie van land, lucht en water tot uiting komt in vele verschijningsvormen, die bij vlagen abstracte proporties aannemen en zowel geschilderd zijn als ruimtelijk vormgegeven.
Expositie locatie: Snug Harbor, Cultural Centre en Botanic Garden (Voormalige Zeemanshuizen)
1000 Richmond Terrace , Staten Island NY
Tijd: 5 april 2014 t/m 9 mei 2014
Officiële opening: zaterdag 5 april 2014 door
Consul Generaal NY, Rob de Vos
Meer informatie maritime-art-design.nl en info@maritime-art-design.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X