GalleryMaritime richt aandacht in december op 'miniatuur' maritieme olieverfschilderijen

PERSBERICHT
Colijnsplaat – Een kunstwerk hoeft niet persé van groot formaat te zijn om gezien te worden. Soms tref je de ragfijne lijnstructuur van de kunstenaar nog explicieter aan als deze zich ertoe zette om miniatura in olieverf op doek te creëren.

Platbodems tegen avondlicht, Peter de Rijcke 30x40cm

En ja, de verre einder, samengepakte wolkenvelden of verre horizonnen geven de maritieme kunstenaar vaak de neiging om groots uit te pakken. Echter, maritieme verbeelding, subtiel en compact weergegeven zijn vaak kleine wondertjes.
In de samengevatte waterlandschappen vinden we de intense schoonheid van de maritieme werkelijkheid.
GalleryMaritime nodigde een aantal kunstenaars uit om de waterwereld in kleine, compacte composities weer te geven. De schepen op doek zijn intenser, de zeilboten in de verten tegen een golvend waterlandschap ogen krachtiger. En het kleurenpalet van de werken is verleidelijk mooi samengevat binnen een klein raamwerk. Maritieme miniatura zijn realistisch en tegelijkertijd een metafoor voor ruimte en een verlangen naar rust.
Flotielje Zeilen, olieverf op doek Winnifred Bastian 25×32 cm

Speciaal voor dat éne plekje aan de muur dat al zo lang wacht op een kunstwerk van klein formaat is de hele maand december een bezichtigingbezoek aan GalleryMaritime een echte aanrader. GalleryMaritime is van 1 december 2017 t/m 2 januari 2018 dagelijks open van 10.00 -17.00 uur. En, elke woensdag is er de Maritieme Leestafel voor ‘een maritiem plaatje met een praatje’.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X