Informatie voor de watersporter

Gebrek aan deelnemers dwingt America’s Cup wedstrijden aan te passen

San Francidco (VS), Welington (Nieuw-Zeeland) –  America’s Cup wedstrijdleider Iain Murray heeft in Nieuw-Zeeland gezegd, dat alleen Team New Zealand, Luna Rossa of Italy en Artemis of Sweden de 100,000  dollar betaald hebben om volgend jaar in San Francisco te mogen starten in de Louis Vuitton Cup. Dat is de wedstrijd voorafgaand aan de America’s Cup waarin de uitdagers beslissen wie de strijd mag aanbinden tegen de huidige bekerhouder Oracle.

“We hopen op meer deelnemers, maar de tijd begint te dringen om nu nog aan een campagne te beginnen, een boot te bouwen, te trainen en op tijd aan de startlijn te verschijnen.  Het is dus met de dag waarschijnlijker dat we alle deelnemers nu al kennen.” De Louis Vuitton Cup staat gepland van 4 juli tot 1 september 2013, maar volgens Murray zal de wedstrijdserie waarschijnlijk verlaat worden en heroverweegt men ook het format.

Met maar drie deelnemers zouden de drie boten in alle wedstijden kunnen starten in plaats van in een knock-out systeem tegen één ander. (Huffingtonpost)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht