Gebroken mast in het zicht van de haven en Pieter Heerema passeert in Vendée Globe weer de evenaar

Les Sables d’Olonne – Gisteravond om 23:00 uur Nederlandse tijd heeft de Nieuw-Zeelandse Vendée Globe deelnemer Conrad Colman zijn mast overboord gevaren. Hij lag met zijn IMOCA 60-boot ‘Foresight Natural Energy’ op dat moment op de 10-de plaats zo’n 300 mijl uit de Portugese kust.

De jonge zeiler is niet gewond geraakt. Tijdens het gebeuren stond er zo’n 30-35 knopen wind en zeilde Colman met drie rifs. De Nieuw-Zeelander is er in geslaagd zijn mast en tuig los te knippen en zijn giek te behouden.

Zijn eerste Vendée Globe op 793 mijl na – in het zicht van de haven – te moeten missen moet een grote teleurstelling voor Colman zijn. Op dit moment wordt gekeken waar Colman zonder hulp het beste een haven zou kunnen bereiken.

Intussen is de Nederlander Pieter Heerema weer terug op het Noordelijk halfrond. Hij bereikte middenin de doldrums de evenaar gisteravond om 21.58uur UTC met een snelheid van nog geen twee knopen. (Nauticlink, Vendée Globe, live posities, Pieter Heerema – No Way Back, Twitter – @VG2016)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X