Informatie voor de watersporter

‘Gedwongen tot handhaving’ verbiedt Tietjerksteradeel na vijftig jaar plotseling ligplaatsen nostalgische vaartuigen

BURGUM (Tytsjerksteradiel/Tietjerksteradeel, Friesland) – Al jaren liggen er een aantal grote, nostalgische scheepjes in het water aan de Easterhei in Burgum, het water dat het Prinses Margrietkanaal verbindt met de jachthaven van Burgum. De schepen moeten voor 27 juni worden weggehaald, vernamen de eigenaren tot hun verbijstering.

“Jammer dat we niet eerst met alle partijen in overleg konden gaan”, verwoordt een van hen. “Onze schepen zijn te groot voor de jachthaven, dus daar is geen plek voor ons. Zelf lig ik hier al 11 jaar. Nu is ineens besloten dat moet worden gehandhaafd. Waar moeten wij heen? Waar is wel een plek?”

De gemeente Tytsjerksteradiel heeft de waarschuwingsbrieven verzonden. “We begrijpen dat het jammer is voor de betrokken eigenaren”, zegt communicatiemedewerker Larissa Braam. “Maar we hebben een verzoek tot handhaving gekregen. Dan zijn wij als gemeente verplicht te kijken wat het bestemmingsplan voorschrijft. Het bleek dat er geen schepen mogen liggen. Dan zijn wij wettelijk verplicht de eigenaren te sommeren te vertrekken.” (actiefonline.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht