123 stickers

Gemeente Aalsmeer wil Fort Kudelstaart kopen om regie op watersportfunctie te borgen

AALSMEER – De gemeente is van plan om het Fort in Kudelstaart en het water er rondom te kopen, tenminste als de gemeenteraad dit wil. Met de aankoop is een bedrag van 270.000 euro gemoeid. Volgens wethouder Jop Kluis is dit een redelijk bedrag.

Dat valt op de te maken uit een brief waarin de raad wordt geïnformeerd over de ideeën omtrent de duurzame ontwikkeling van het Fort. Volgens Kluis heeft de gemeente met de aankoop van het Fort grote kans om regie te houden op het voornemen om van het Fort een openbaar toegankelijke en hoogwaardige watersportfunctie te maken. Er bestaat sowieso veel belangstelling voor het Fort. Circa 40 partijen hebben zich gemeld met interesse voor aankoop en exploitatie. Aalsmeer heeft als een van die partijen recht van eerste koop.

Als het aan bestuurder Jop Kluis ligt zijn het Fort en de Westeinderplassen straks een zeilcentrum dat wind in de zeilen biedt voor zeilers en surfers, voor zeilscholen waar getraind kan worden en voor meer zeilwedstrijden op de Grote Poel. (Dichtbij)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X