Informatie voor de watersporter

Gemeente Geertruidenberg koopt failliete jachthaven Hermzenzeil om deze uit criminele handen te houden

GEERTRUIDENBERG – De gemeente Geertruidenberg koopt met hulp van de provincie de failliete jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk. Dat maakte de gemeente maandagochtend bekend. De geplande veiling van de jachthaven gaat niet meer door. Met de aankoop wordt voorkomen dat de jachthaven in criminele handen komt. Er waren aanwijzingen dat criminelen bij de veiling hun slag hadden willen slaan.

De curator verkocht met toestemming van justitie de jachthaven voor 1,75 miljoen euro, waarvan de gemeente 750.000 euro voor haar rekening neemt. De provincie nam al eerder de hypotheekschuld van 1,5 miljoen euro van de jachthaven over. Dit deed zij om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen zou vallen en er opnieuw een Fort Oranje zou ontstaan.

De provincie wordt geen (mede-)eigenaar van de jachthaven maar laat wel de verkoopvoorwaarden aanscherpen om criminelen buitenspel te zetten. Een toekomstige eigenaar zal onder meer worden getoetst volgens de Wet Bibob. Bij een toekomstige verkoop van de jachthaven delen de gemeente en provincie de eventuele winst of het verlies. De exacte opbrengst is niet te voorspellen. (Omroep Brabant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht