Gemeente Hellevoetsluis mag van rechter geen goedkope ligplaatsen aanbieden

Hellevoetsluis – Nederlandse gemeenten met jachthavens moeten stoppen met het aanbieden van zeer goedkope ligplaatsen. Dat is het gevolg van een uitspraak van de bestuursrechter in een zaak van de gemeente Hellevoetsluis tegen de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De procedure wordt landelijk met veel interesse gevolgd, omdat meerdere gemeenten lagere tarieven aanbieden dan commerciële jachthavens.

Volgens het ACM is hiermee sprake van oneerlijke concurrentie, omdat gemeenten bepaalde kosten niet doorberekenen aan booteigenaren die commerciële jachthavens wel moeten doorberekenen. In Hellevoetsluis pikte de eigenaar van jachthaven Marina Hellevoetsluis het niet. Hij kaartte de zaak aan bij het ACM, en werd in het gelijk gesteld. Hellevoetsluis werd daarop op de vingers getikt omdat het hiermee de wet overtreedt. (AD)

1 Bericht

  • Jaap

    5 jaren geleden / 19 januari 2018 om 16:07 uur

    Jarenlang in Hellevoetsluis gelegen. Eerst particulier. Kosten iets meer dan 1.200 voor jaar rond incl. faciliteiten als toilet en douche. Later nam de gemeente de verhuur van deze plaats over. Sloot de faciliteiten en verhoogde de prijs naar ruim 1.500 euro per jaar.
    Hoezo goedkope ligplaatsen van de gemeente?

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X