Gemeente Hoorn steunt onderzoek afbouw, maar betaalt subsidie voor het ‘Nautisch Kwartier’ terug aan ontwikkelingsfonds

HOORN – Gemeente Hoorn ondersteunt projectontwikkelaar De Peyler en stichting Marina Kaap Hoorn in het onderzoek naar mogelijkheden om de jachthaven bij de Schelphoek af te bouwen, maar zal daarin niet financieel bijdragen. Dat stelt het college van B&W bij de stap die is gezet met het terugbetalen van subsidie voor deelplannen die bij de jachthaven waren ontwikkeld.

Het Hoornse college betaalt de subsidie terug die al was verkregen voor de bouw en ontwikkeling van een zeilopleiding- en zeilwedstrijdcentrum, het ‘nautisch kwartier’, dat als extra onderdeel was gepland bij de te bouwen jachthaven Marina Kaap Hoorn. Het subsidie was gegeven door regio-ontwikkelingsfonds Halter in Balans.

Met Halter in Balans was afgesproken om uiterlijk juni van dit jaar uitsluitsel te geven over de voortgang van het project. Nu duidelijke is geworden dat die voortgang en het zicht daarop uitblijft, is besloten het subsidie, bedoeld voor het onderdeel opleidings- en zeilcentrum, terug te storten. (Dichtbij)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X