windverwachting

Gemeente Leeuwarden maakt samen met provincie Friesland de Wurdumer Feart weer bevaarbaar voor sloepen

PERSBERICHT
wurdumerfeartLeeuwarden – Een groot deel van de Wurdumer Feart is toegevoegd aan het vaarnetwerk voor sloepen. Hiermee is het eerste gedeelte van de vaarroute voor sloepen tussen Wirdum en de Leeuwarder binnenstad klaar. De komende jaren wordt er verder gewerkt aan het gereed maken van de Wurdumer Feart tussen Wirdum en Grou voor kleine recreatievaart.
De gemeente Leeuwarden heeft in 2010 een overeenkomst met de provincie Fryslân gesloten om de Wurdumer Feart opnieuw geschikt te maken voor kleine recreatievaart. In de afgelopen tijd is er, samen met Wetterskip Fryslân, gewerkt aan de Wurdumer Feart tussen Leeuwarden en Wirdum. Er zijn bruggen verhoogd of aangelegd, de vaart is gebaggerd en de kaden zijn opgehoogd.
De huidige vaarroute wordt verder uitgebreid. In het deel ten zuiden van Wirdum bevinden zich nog enkele lage bruggen die worden opgehoogd. Ook wordt binnen enkele jaren de Aldlânsfeart, langs de Drachtsterweg, tussen het Van Harinxmakanaal en de Potmarge gerealiseerd en klaar gemaakt als sloepenroute.
Meer informatie www.leeuwarden.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X