Informatie voor de watersporter

Gemeente Rheden maakt fietspendelboot van Rederij Eureka onmogelijk, maar Nijmeegse Vierdaagse vuurwerk-vaart 'Waal in Vlammen' gegarandeerd

PERSBERICHT
Deventer – Sinds jaar en dag verzorgt Rederij Eureka succesvolle vaartochten op de IJssel, Rijn en naar Amsterdam. Vanwege ‘nieuw beleid’ van de gemeente Rheden wordt de rederij nu na tientallen jaren gedwongen haar medewerking aan de Veluwe IJssel Boemel te staken. Het einde van de ‘fietspendelboot’. Gelukkig zal de Vierdaagse vuurwerkvaart ‘Waal in Vlammen’ op zondag 17 juli hoe dan ook wel gewoon doorgaan.
Aanvankelijk hebben Rijkswaterstaat en de gemeente Rheden aan Rederij Eureka een verbod opgelegd voor het afmeren van haar ponton bij de veerstoep van Dieren, met als argument dat het in- en ontschepen van passagiers teveel overlast voor omwonenden zou opleveren. Vorig jaar heeft de gemeente ter hoogte van de afmeerlocatie van Rederij Eureka een eigen kade gebouwd en dit jaar is de ligplaats in Dieren met aansluiting op de stoomtrein van de VSM niet aan Rederij Eureka vergund. Daarmee komt een einde aan tientallen jaren betrokkenheid van Rederij Eureka bij de Veluwe IJssel Boemel. En daarmee ook aan de fietspendelboot, welke van Arnhem naar Zutphen voer met mogelijkheid tot in- en ontschepen in Doesburg en Dieren. Deze was alleen in combinatie met de Veluwe IJssel Boemel rendabel.
Nijmeegse Vierdaagse vuurwerkvaart “Waal in Vlammen” op zondag 17 juli gaat zeker door! Door onderhoud aan de kade bij Nijmegen kon de avondvaart “Waal in vlammen” ter gelegenheid van de Vierdaagse in Nijmegen een aantal jaren niet doorgaan. Mede door de switch met het vuurwerk van dinsdag naar zondag bleek de belangstelling voor deze vaart moeilijk te herwinnen. Wij garanderen daarom dat deze vaart dit jaar in ieder geval door gaat.
Ontvangst vanaf 19.30 uur met een welkomstdrankje aan boord van de riverdream. Een gezellig schip, een heerlijk warm/koud buffet, drankjes naar keuze en live muziek bezorgen u een onvergetelijke avond, welke afgesloten wordt met het Vierdaagse vuurwerk. Prijs € 49, incl. welkomstdrankje, warm/koud buffet, live muziek en goed zicht op het vuurwerk.
Overige dagvaartochten
Vanuit Deventer en Zutphen zijn in het seizoen weer diverse vaarten over de IJssel mogelijk. Er zijn tochten naar Doesburg, Kampen en Urk. Vanuit Arnhem worden vaartochten naar Emmerich aangeboden, diverse rondvaarten en tochten naar Amsterdam en Düsseldorf. Op 3 september varen we vanaf Nijmegen naar de Wereldhavendagen in Rotterdam.
De dagtochtenfolder is reeds vroeg dit jaar verspreid en het volledige programma staat op www.dagvaartochten.nl voor online reserveren en betalen.
Green Key
Rederij Eureka ziet het milieubeleid als een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering, die gericht is op een continue verbetering van de milieuprestatie. Teneinde dit ook naar buiten uit te dragen hebben wij ervoor gekozen een traject van certificering op te starten. Wij beogen te kwalificeren voor het milieukeurmerk Green Key.
Meer informatie www.rederij-eureka.nl en www.dagvaartochten.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht