Gemeente Texel acht kosten en baten van symbolische ‘Blauwe Vlag’ uit verhouding en stopt ermee

Texel – Bij de jacht op kostenbesparingen is ook op Texel niets heilig. De bekende Blauwe Vlag is te duur en zal daarom niet meer in het dagelijkse strandbeeld te zien zijn. Het gekleurde banier is een keurmerk dat aangeeft dat onder meer de kwaliteit van het zwemwater en de reinheid van het strand in orde is. 3400 euro per vlag, maal vier, bleek te zwaar op het gemeentebudget te drukken.

Uit verhouding
‘De kosten en de baten waren uit verhouding,’ legt Linda Dinkelman van de gemeente Texel uit. Bovendien waren we de blauwe vlaggen al aan het afbouwen, een aantal jaren geleden hadden we er twaalf en nu nog maar vier. Dat had te maken met het feit dat de blauwe vlag voorheen slechts 100 euro kostte en de laatste tijd wel erg in prijs is gestegen.’

Momentopname
De gemeentewoordvoerster benadrukt dat de Texelse stranden niet lijden onder het verlies van van het keurmerk. ‘De kwaliteit kunnen we gewoon waarborgen, die aandacht blijft uiteraard. Overigens is de keuring voor de Blauwe vlag ook maar gewoon een momentopname.’ (Binnenlandsbestuur)

2 Berichten

 • derk jan verstand

  11 jaren geleden / 1 december 2011 om 20:45 uur

  Jammer dat er geen wederhoor gepleegd is want de informatie is volstrekt onjuist.

  De Blauwe Vlag heeft een grote waarde in de hele wereld. Volgend jaar al 25 jaar in nederland. Als het niks voorstelt bestond het al lang niet meer. In Nederland komen er steeds meer bij. De waarden van de Blauwe Vlag zal ik hier niet allemaal noemen.
  De kosten zijn voor het verkrijgen van de Vlag ongeveer 1000 euro en neit het bedrag wat de gemeente stelt. De provincie NH subsidieert trouwens ook nog. De Vlag heeft nooit 100 euro gekost dus de gesuggereerde prijsverhoging is ook niet waar. Jammer van zo’n tendenssieus bericht.

 • ah Yung Kuo

  11 jaren geleden / 3 december 2011 om 11:27 uur

  Geachte,
  Volgens mij draven we door in keurmerken en dit soort symbolische uitingen. Het is naar mijn oordeel weinig zeggend en i.d.d. Een moment opname. Het publiek moet gewoon naar zijn/haar gezond verstand luisteren en daar komen we verst mee. Zie internet hoeveel oplichtpraktijken er onder de noemer keurmerken worden gepleegd. Ook de overheid doet er aan mee om via keurmerken de verantwoording te ontlopen en daarmee de ondernemers op kosten te jagen.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X