Informatie voor de watersporter

Gemeente Texel acht kosten en baten van symbolische ‘Blauwe Vlag’ uit verhouding en stopt ermee

Texel – Bij de jacht op kostenbesparingen is ook op Texel niets heilig. De bekende Blauwe Vlag is te duur en zal daarom niet meer in het dagelijkse strandbeeld te zien zijn. Het gekleurde banier is een keurmerk dat aangeeft dat onder meer de kwaliteit van het zwemwater en de reinheid van het strand in orde is. 3400 euro per vlag, maal vier, bleek te zwaar op het gemeentebudget te drukken.

Uit verhouding
‘De kosten en de baten waren uit verhouding,’ legt Linda Dinkelman van de gemeente Texel uit. Bovendien waren we de blauwe vlaggen al aan het afbouwen, een aantal jaren geleden hadden we er twaalf en nu nog maar vier. Dat had te maken met het feit dat de blauwe vlag voorheen slechts 100 euro kostte en de laatste tijd wel erg in prijs is gestegen.’

Momentopname
De gemeentewoordvoerster benadrukt dat de Texelse stranden niet lijden onder het verlies van van het keurmerk. ‘De kwaliteit kunnen we gewoon waarborgen, die aandacht blijft uiteraard. Overigens is de keuring voor de Blauwe vlag ook maar gewoon een momentopname.’ (Binnenlandsbestuur)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht