Gemeente Vlieland verkoopt gestrand zeiljacht van omgekomen Poolse zeiler

Vlieland – Het zeiljacht Dunlin dat op 23 april omsloeg en verging bij de Vliehors is door de gemeente Vlieland te koop gezet. Bij het ongeluk kwam de Poolse zeiler om het leven. Zijn familie hoeft het scheepje niet terug en daarom zal het worden verkocht aan de hoogste bieder.

Volgens de gemeente is het jacht niet meer in goede staat, maar er zijn wel bruikbare onderdelen. Het jacht kan bekeken worden op de gemeentelijke milieustraat. Daar kan het na de tijd eventueel ook uit elkaar worden gehaald. (Omrop Fryslan)

2 Berichten

 • Cees Spaanderman

  5 jaren geleden / 22 mei 2017 om 17:50 uur

  Is ooit de oorzaak van het ongeval opgehelderd ? De politie zou verder onderzoek doen na de stranding.

 • Willem Benus

  4 jaren geleden / 22 september 2018 om 12:12 uur

  September 2018 heb ik nog steeds niks gehoord over het onderzoek naar het vergaan van het jachtje.
  Als zeiler ben ik wel nieuwsgierig. Had de man een marifoon aan boord? En vuurpijlen? Was hij een ervaren zeiler? Had hij navigatieapparatuur aan boord? Bij de pittige wind uit het noordwesten als ik het goed heb, en de stevige zeegang, had hij nooit in de buurt van het Eierlandse Gat mogen komen natuurlijk, denk ik dan.
  Wanneer is het bootje omgeslagen? Hoe was de stroming op dat moment? Is het mogelijk dat hij wel ruim genoeg om het gat en de gronden daar heen gevaren is, maar dat hij vervolgens door de vloedstroom toch nog het gat ingezogen is? Althans bijna dan, want het scheepje strandde toch op of boven de Vliehors.
  Het lijkt mij toch dat wat meer informatie over de oorzaken goed zou zijn om andere zeilers te waarschuwen voor wat zoal mogelijk is op de desbetreffende locatie.
  Bij voorbaat dank

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X