Gemeentebestuur Medemblik heeft grote waardering voor rol van zeilmakerij HR Zeilen in lokale economie

PERSBERICHT
Medemblik – In het kader van de ontwikkeling van Medemblik als ‘watersportgemeente’ is het college van B&W van Medemblik vorige week bij bedrijven uit de watersportsector op bezoek geweest. Deze sector vormt een van de pijlers onder de economie van Medemblik.
Eén van de bezochte bedrijven was HR Zeilen, gevestigd aan de Breek in Medemblik en een voorbeeld van een kleinschalig bedrijf, dat deel uitmaakt van de toeleverende sector in de jachtbouw. Eigenaar Henjo Ruiter, die onlangs zijn 45–jarige bestaan als zeilmaker vierde, liet zien hoe je door een gerichte specialisatie en een klantvriendelijke opstelling, een positie kunt verwerven in de productie en verkoop van zeilen, kappen, tenten en hoezen.
Zittend op zijn werktafel demonstreerde hij hoe hij de hoge kwaliteit van zijn producten kan garanderen. Desgevraagd gaf hij aan dat hij regelmatig toelevert aan andere bedrijven in Medemblik en hecht aan een goede relatie met zijn collegabedrijven in Medemblik.  Vaak gaat de aandacht uit naar verdere ontwikkeling van de toeristische sector, maar minstens zo belangrijk zijn aanverwante sectoren, zoals de jachtbouw en tuigagebedrijven. Hiervoor is HR Zeilen een goed bewijs.
Meer informatie www.hrzeilen.nl