123 stickers

Gemeenten starten gezamenlijke opwaardering Randmeren onder de naam ‘Gastvrije Randmeren’

Putten – Zestien gemeenten hebben getekend voor hun lidmaatschap aan de coöperatie Gastvrije Randmeren. De oprichting van de Gastvrije Randmeren vormt de opmaat naar een brede gebiedssamenwerking van Hollandse brug tot Ketelbrug.

De jaarlijkse uitgaven door waterrecreanten in het randmerengebied worden geschat op ruim zestig miljoen euro. Dit is veel en tegelijkertijd weinig, gezien de populariteit van water en de centrale ligging met in de nabijheid een bevolkingsconcentratie van miljoenen mensen. Voor optimale benutting van het potentieel van de randmeren is een kwaliteitsimpuls nodig. Met de oprichting van de coöperatie hebben de zestien gemeenten financieel hun nek uitgestoken, in het besef dat een goed ingericht en onderhouden gebied een gezamenlijk belang is. Per 2014 nemen de gemeenten het beheer en onderhoud van de recreatieve voorzieningen in het gehele randmerengebied voor hun rekening en zetten ze in op promotie van de Randmeren als gevarieerd natuur- en recreatiegebied. (De Puttenaer)

2 Berichten

  • Bemanning bavaria 30

    9 jaren geleden / 27 november 2013 om 18:35 uur

    De Hollandse brug beperkt de doorvaarthoogte. Hiedoor is voor veel zeilers op IJsselmeer/Markermeer het vaargebied Radnmeren niet bereikbaar. Wat de gemeenten ook investeren!

  • platbodemzeiler

    9 jaren geleden / 28 november 2013 om 10:07 uur

    Promotie is prachtig maar voor 60 euro een jaarkaart aanbieden is veel te duur om te mogen liggen op een eilandje van de ” gastvrije” meren. Doe het systeem van Marekritte maar veel gebruiksvriendelijker. En redelijker wat betaalbaarheid voor de watersporter

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X