Informatie voor de watersporter

Geniet van de zomer in Brussel aan – en op – het water

Brussel – stad aan het water.

Met het goede weer en de vakantie die begonnen is, zijn de boottochten van Brussels by Water in en vanuit Brussel een aanrader! Nog tot eind oktober kan je genieten van vakantie in eigen stad en streek. 

De Waterbus is een ideaal vervoermiddel om naar Brussel centrum of naar buurgemeente Vilvoorde te gaan: we varen op het ‘Zennekanaal’ tussen Brussel-centrum, Van Praet, Neder-Over-Heembeek, Schaarbeek  en Vilvoorde.

Tijdens onze rondvaarten ontdek je Brussel en haar haven, de historische gebouwen van Tour & Taxis en de ‘Familistère’ Godin, de Maalderij, historische bruggen en nieuwe voetgangersbruggen die leiden naar nieuwe parken nabij het kanaal. Verder is er het domein van Laken, de Brusselse jachthaven en de nieuwbouw langs het kanaal, zowel in Brussel als in Vilvoorde. Het domein Drie Fonteinen en Watersite in Vilvoorde-centrum zijn absolute aanraders. Je ontdekt ook hoe men de biodiversiteit in en langs het water probeert te verbeteren door o.a. nestplaatsen voor zwaluwen te creëren, groene oevervlotten te plaatsen enz…

Ontdek de metamorfose van de Kanaalzone tijdens een rondvaart door Brussel en omgeving.

Tarief: enkel vaartraject: € 3,50 en kind 3 – 11j.: € 1,75 – kind <3j. gratis. Fiets aan boord (€1).

Vertrek: Brussel-centrum, Van Praetbrug, Heembeekkaai, Cruise Terminal, Park Drie Fonteinen en Vilvoorde Steenkaai. Alle dagen (7/7) tot 13/08/22 en op weekdagen van 14/08 tot 31/10/23.

Voor meer informatie: brusselsbywater.be

Foto: Brussels by Water

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht