windverwachting

Geniet van de zomer in Brussel aan - en op - het water!

Geniet van de zomer in Brussel aan – en op – het water!

Brussel – stad aan het water.

Met het goede weer en de vakantie die begonnen is, zijn de boottochten van Brussels by Water in en vanuit Brussel een aanrader! Nog tot eind oktober kan u genieten van vakantie in eigen stad en streek. 
Een boottocht is interessant, leerrijk, gezellig én ontspannend, een verademing.  Op sommige boottochten is ook een gids aan boord, die uitslag kan geven over de omgeving en de waterweg.

Het ‘Zennekanaal’ in Brussel is als een blauw lint in de stad dat ruimte en verademing biedt, een open plek om langs te wandelen of te fietsen. En waarom ook niet varen?

U hoeft echt niet ver te gaan om een authentieke, originele en recreatieve activiteit te ondernemen: onze eigen waterwegen hebben veel boeiends te bieden en de beste manier om hiervan te genieten is vanaf het dek van een schip.

Wat hebben we in de zomermaanden zoal te bieden?

De Waterbus is ideaal voor een dagje ‘Brusselen’: varen op het ‘Zennekanaal’ tussen Brussel-centrum, Van Praet, Neder-Over-Heembeek, Schaarbeek  en Vilvoorde.

Op het programma tijdens onze rondvaarten ontdekt u Brussel en haar haven, de historische gebouwen van Tour & Taxis en de ‘Familistère’ Godin, de Maalderij, historische bruggen en nieuwe voetgangersbruggen die leiden naar de nieuwe parken nabij het kanaal. Verder is er het Domein van Laken, de Brusselse jachthaven en de nieuwbouw die langs het kanaal, zowel in Brussel als in Vilvoorde, wordt opgetrokken. U ontdekt ook hoe men de biodiversiteit in en langs het water probeert te verbeteren door o.a. nestplaatsen voor zwaluwen te creëren, groene oevervlotten te plaatsen enz…

Ontdek de metamorfose van de Kanaalzone tijdens een rondvaart door Brussel en de Rand.

Vertrek: Brussel-centrum, Van Praetbrug, Heembeekkaai, Cruise Terminal, Park Drie Fonteinen en Vilvoorde Steenkaai. Alle dagen (7/7) tot 15/08/22 en op weekdagen van 16/08 tot 31/10/22.

Varen & fietsen krijgt extra aandacht in het programma 2022. 

  • Op donderdagavond is er een sportieve en originele ‘afterwork’: een avondboottocht van Vilvoorde en Brussel naar Anderlecht en terugkeer op eigen tempo met de fiets, die gratis mee aan boord kan. U kan nog inschrijven voor: 4/08 – 11/08 – 18/08 – 25/08 – 1/09 – 8/09 – 29/09/2022.
    U kan de boottocht ook combineren met het openbaar vervoer.  
  • Varen & fietsen door het land van Bruegel tussen Brussel of Anderlecht en Halle kan op vrijdagen en maandagen: scheep in voor een boottocht door een stedelijke omgeving in volle verandering, maak versassingen mee in verschillende sluizen en vaar dwars door de zuidelijke groene gordel. 
    U kan inschrijven voor vrijdagochtend: 5/08 – 12/08 – 19/08 – 26/08 – 2/09 – 9/09 – 30/09/2022 (Anderlecht –  Halle) of voor maandagnamiddag 11/07 – 8/08 – 15/08 – 22/08 – 29/08 – 5/09 – 12/09 – 19/09 – 26/09 – 3/10/2022 (Halle – Anderlecht – Brussel).
  • Vaar- en fietscombinatie tussen Vilvoorde, Humbeek, Kapelle-op-den-Bos en Klein-Willebroek of omgekeerd:

Op 12/07 – 13/07 – 14/07 – 9/08 – 10/08 – 11/08/2022: boottocht van Vilvoorde naar het pittoreske Klein-Willebroek (inschepen is ook mogelijk te Grimbergen). U vaart door de landelijke Groene Gordel, maakt de versassing in de grote sluis van Zemst mee en brengt een bezoek aan de historische site van Klein-Willebroek. In de namiddag kan u terugfietsen langs een mooi jaagpad van Klein-Willebroek, langs de Rupel en de Dijle tot het Zennegat en daarna langs de Zenne tot in Vilvoorde. U kan ook ‘s morgens fietsen naar Klein-Willebroek en ’s namiddag terugvaren naar Vilvoorde.

Ook gewoon heen en terug met de boot is mogelijk!

En waarom niet varen tussen Brussel – Vilvoorde en Antwerpen?

Unieke intercity boottocht van Brussel / Vilvoorde naar Antwerpen, of omgekeerd: een bijzondere ervaring!
U vaart op het Zeekanaal Brussel-Schelde, een van de economisch belangrijkste (en oudste) kanalen van ons land en op de machtige tijgebonden Schelde en ontdekt nieuwe stedelijke, industriële en prachtige natuurlandschappen op de vaarroute. Tijdens deze tocht maakt u indrukwekkende versassingen mee in de sluis van Zemst en de zeesluis van Wintam-Bornem. Terugkeer op eigen initiatief met de trein of met de fiets.
U kan inschrijven voor11/07 – 16/07 – 5/08 – 12/08 – 23/08 – 26/08 en 5/09/2022.

De schepen zijn ook beschikbaar voor een boottocht op maat, zowel voor privé-, groeps- als bedrijfsevenementen: een schip huren kan het hele jaar door.

Voor meer informatie: brusselsbywater.be

Foto: Brussels by Water

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X