Informatie voor de watersporter
Motorboot-van-het-jaar

Genomineerden voor Boot van het Jaar 2023 bekend

Tijdens de Hiswa te Water worden in het kader van de Boot van het Jaar-verkiezing prijzen in 5 categorieën uitgereikt. Het gaat om de innovatieprijzen in de categorieën Motorjachten, Zeiljachten en Sloepen & Tenders. Ook kent de jury van deskundigen uit de branche een Start-up award en de Oeuvreprijs toe.

Dit jaar heeft de Boot van het Jaar-verkiezing 2023 vanuit de branche in elke categorie veel voordrachten ontvangen. Uit deze voordrachten heeft de jury de volgende jachten genomineerd:

Motorboot van het Jaar – Innovatieprijs:

Zeilboot van het Jaar – Innovatieprijs:

Sloepen en Tenders van het Jaar – Innovatieprijs:

De genomineerden voor de Start-upprijs en de Oeuvreprijs worden later bekendgemaakt. Alle jachten zullen te zien zijn op de Hiswa te Water in Lelystad. In de dagen voorafgaand aan de Hiswa te Water worden alle jachten uitvoerig getest voordat de jury de winnaars zal kiezen.

De jury was bijzonder goed te spreken over de hoge kwaliteit van de voorgedragen jachten. In alle categorieën zijn bijzondere innovatieve elementen verwerkt. Dat toont aan dat de branche de voortdurend wijzigende wensen van moderne watersporters goed verwerkt in haar nieuwe producten.

Alle winnaars van de Boot van het Jaar-verkiezing 2023 worden bekendgemaakt op dinsdag 29 augustus, de avond voor de opening van de Hiswa te Water. Dit belooft een spannend moment te worden waarin de meest baanbrekende en indrukwekkende boten van het jaar worden geëerd.

Van 30 augustus tot en met 3 september vindt de Hiswa te Water 2023 plaats. Dit jaar wordt het evenement beloofd als ‘groter dan ooit’ door de organisatie, met meer dan 400 boten die de haven van Lelystad zullen vullen. Naast het indrukwekkende aantal boten, is duurzaam varen een belangrijk thema dat ruimschoots aan bod zal komen. Verschillende fossielvrije aandrijvingsvormen zullen worden gepresenteerd, waarmee de beurs aandacht vraagt voor milieuvriendelijkheid op het water.

Nieuw dit jaar is het Veiligheidseiland, waar diverse partijen zich zullen inzetten voor veiligheid op het water. Dit initiatief benadrukt het belang van waterveiligheid en biedt een platform voor verschillende organisaties om hierover te informeren.

Voorafgaand aan de officiële opening van de Hiswa te Water opent de avond van dinsdag 29 augustus 2023 met de bekendmaking van de winnaars van de Boot van het Jaar verkiezing. Dit spannende evenement zet de spotlight op de meest bijzondere en innovatieve boten van het jaar.

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht