Geslaagde berging Volvo Ocean racer Vestas Wind met behulp van lokale vissers

Mauritius – De gestrande Volvo Ocean 65 One Design van Team Vestas is afgelopen weekend van het rif gehaald en ligt nu aan boord van een containerschip op weg naar Maleisië. Na drie dagen van voorbereidend werk duurde het uiteindelijk maar drie uur van het moment dat de boot met hoogwater van het rif werd gesleept totdat het geheel aan dek van een Maersk-schip stond.

Schipper Chris Nicholson was er bij om de operatie te begeleiden. “De prioriteit was om de boot van het rif te krijgen om het proces van aftakeling verder te tegen te gaan. Ieder onderdeel dat hergebruikt kan worden voor een potentiele nieuwe boot is mooi meegenomen. Dat het na drie dagen al aan dek staat van een vrachtschip is waanzinnig mooi”, aldus de 45 jaar oude schipper. (Zeilen, Volvo Ocean Race)

1 Bericht

  • Hans Zuiderbaan

    7 jaar geleden / 23 december 2014 om 14:37 uur

    Ik heb op Scuttlebutt gelezen dat Maersk de shipping partner is van de Volvo Ocean Race. Svitzer is hun bergingspoot en van die expertise is dankbaar gebruik gemaakt bij de berging. Zorg voor het milieu was zowel voor Vestas Wind als Volvo van uitzonderlijk belang voor hun imago.
    Groet,
    Hans

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X