Informatie voor de watersporter

Geslaagde fotoreportage van skûtsjes en zeilpramen tijdens de start in Drachten van de Turfrace 2018

Drachten – Tjeerd van Bekkum, oud-burgemeester van Smallingerland en huidige CEO van LF2018, heeft vanochtend door het laten zakken van een lawei (een hoge paal waaraan een korf, zak of emmer omhoog gehesen werd om in veenderijen de arbeidstijden van de veenarbeiders te regelen – Wikipedia) het startsein gegeven voor de Turfrace 2018.


De Turfrace 2018 bomend – en peddelend (..) – door Warten

Vanuit de passantenhaven en het Moleneind vertrokken de 17 skûtsjes en 11 zeilpramen voor hun race naar Leeuwarden, waar ze het muzikale cadeau van Smallingerland zullen afleveren. Het eerste stuk mochten de schepen op de motor varen, maar vanaf de eerste huizen van de wijk Drachtstervatt moesten ze het doen op de wind, door te bomen of zelfs te peddelen.

De wedstrijdvloot wordt bij de finish opgewacht door het Fries Statenjacht Friso met aan boord de commissaris van de Koning Arno Brok. In vlootschouw varen ze Leeuwarden binnen, om aan te leggen in de Museumhaven voor het concert Helden fan it wetter. (www.terapelercourant.nl met sfeervolle foto’s, www.turfracesmallingerland.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht