Informatie voor de watersporter

Gewijzigde opzet Van Rietschoten trofee en genomineerde zeilers voor 2013

Nieuwegein – Op 26 november 2013 wordt de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt aan de zeiler of zeilers, die in de voetsporen treden van een van de grootste zeilhelden van Nederland.
De Conny van Rietschoten Trofee is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest prestigieuze zeilsport-prijs van Nederland. Dit jaar is het Watersportverbond ingestapt als mede-organisator van de prijs. Samen met de Stichting Zeiltrophy en de sponsoren Magic Marine, Delta Lloyd, Royal Huysman en Sanoma Media/Zeilen, waarborgt het Watersportverbond de Conny van Rietschoten Trofee voor de toekomst. Met een duidelijke visie willen deze partijen de uitreiking van de prijs, die al sinds 1982 bestaat, in drie jaar laten uitgroeien tot een feest voor en door zeilers.
Nieuwe locatie
Na een lange traditie in de Sociëteit van de K.R. & Z.V. De Maas verhuist de uitreiking dit jaar van Rotterdam naar Amsterdam. De trofee zal uitgereikt worden in Het Scheepvaartmuseum.
Het museum biedt met haar historie een prachtig podium voor de nieuwe helden van het zeilen.
Nominaties bekend
Los van dit nieuws, zijn ook de nominaties voor 2013 bekend. De prijs zal dit jaar bestaan uit de Conny van Rietschoten Trofee voor de best presterende zeiler in Nederland en de Flyer Trofee, voor het best presterende jeugdtalent.
De genomineerden zijn:
Conny van Rietschoten Trofee
Simeon Tienpont
Guus Bijlard
Flyer Trofee
Dewi Couvert
Kiran Badloe
Op dezelfde avond zal ook de ‘Maas Trofee’ worden uitgereikt aan de vrijwilliger/s, die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport.
Meer informatie www.vanrietschotentrofee.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht