Informatie voor de watersporter

Gloednieuwe roeibaan voor internationale wedstrijden in Rotterdam al niet-officieel ingebruik genomen

Rotterdam –  De ploegen van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) en de ploegen van het Rowing Talent Center Zuid-Holland (RTC) hebben exclusief kunnen trainen op de nog voor het publiek afgesloten internationale Rotterdamse Willem-Alexander Baan roeibaan, waar de bouwwerkzaamheden in volle gang zijn.

Gloednieuw
De Willem-Alexander Baan, gelegen in de gebiedsontwikkeling Eendragtspolder, is een internationale roeibaan die voldoet aan alle eisen van de wereldroeibond FISA. De roeibaan wordt compleet uitgerust voor wedstrijden, inclusief een aparte oproeibaan met warming-up en cooling-down gedeeltes, een aparte terugvaarbaan voor juryboten en meer dan 6 km vaarwegen voor recreatieroeien en kanoën.

Op het terrein van de roeibaan komt een hoofdaccommodatie met o.a. kleedkamers, botenloods, kantine, werkplaats en een ergometerruimte. Naar verwachting zijn de voorzieningen eind augustus 2012 gereed. Op 15 september 2012 zullen de Erasmussprints de eerste wedstrijd op de Willem-Alexander Baan zijn. (De Telegraaf Vaarkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht