Informatie voor de watersporter

‘Go Banana’-Brit zoekt helpers om een opblaasbanaan van Rotterdam naar Bulgarije te varen

ROTTERDAM – ‘Go Banana’ is een project om een grote opgeblazen banaan te vervoeren van Rotterdam naar Sunny Beach in Bulgarije. De banaan zal via de Rijn en de Donau naar Bulgarije worden ‘gevaren’ en acht landen passeren. De grap is dat de opblaas-banaan tot de ‘buiten categorie’ zou behoren om goedkoop en zonder papierwinkel van A naar B te komen.

Het project is een initiatief van de Brit Les Donohue-Bromley. Les is filmregisseur en woont inmiddels al jaren in Frankrijk waar hij succesvol een aantal ‘Bed and Breakfast’ gelegenheden runt.

Tijdens een discussie met een gast over het maken van een tv-documentaire over water borrelde de gedachte op ‘waarom niet een reportage maken op het water?’ “In eerste instantie wilden we een boot kopen en wilden vanaf de Noordzee naar de Zwarte Zee varen. Maar wat voor soort boot? De prijs, type, lengte, motorvermogen, de kosten voor de brandstof, cursussen die moeten worden gedaan, toestemming vragen, ligplaats kosten etc etc er zou zoveel geregeld moeten worden”, zegt Les.

Opblaasbare banaan
“Toen kwam het idee van een opblaasbare banaan. Hij voldoet aan alle criteria maar past in geen van de criteria!” vertelt de vrolijke Brit. Omdat de banaan geen motor of zeilen heeft, is het de bedoeling dat derde partijen, zoals booteigenaren, bedrijven en instellingen, helpen (door slepen, roeien etc) om de banaan in Sunny Beach te krijgen. Elke dag zal zo rond de 33 kilometer worden afgelegd.

Het ‘Go Banana’ project start op 4 april in de haven van Rotterdam waar de enorme banaan zal vertrekken. De voorbereidingen en de reis zijn te volgen op de website waar u zich tevens kunt aanmelden als u op enigerlei wijze wilt participeren in dit project: Go Banana. (Nauticlink, Transport Online, Go Banana)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht