windverwachting

Goede prestaties Nederlandse zeilers in internationale Delta Lloyd Regatta 2015

pieterjan_postma_2015
Een eerste plaats voor Pieter-Jan Postma (foto Delta Lloyd Regatta)

MEDEMBLIK – De 31e editie van de Delta Lloyd Regatta is voor de Nederlandse zeilers op een groot succes uitgedraaid. Pieter-Jan Postma (Finn), Marit Bouwmeester (Laser Radial) en het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz (49erFX) zorgden voor drie overwinningen op het water bij Medemblik.

Naast de overwinningen waren er ook podiumplaatsen voor de windsurfers Kiran Badloe (tweede) en Lilian de Geus (brons), Rutger van Schaardenburg in de Laser (zilver), het koppel Remy Oomens/Josca Hummel (zilver 49erFX) en Nina Keijzer/Francisco Rebelo de Andrade (brons 49erFX). Bij de paralympische boten voldeden Rolf Schrama en Sandra Nap aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF door brons te winnen in de Skud18.

Eerste zege Postma
Voor Postma was het zijn eerste zege in de belangrijke thuiswedstrijd van het seizoen. De Fries eindigde in de Finn-klasse al drie keer als tweede, maar rekende zaterdag eindelijk met dat syndroom af. ,,Mooi dat deze wedstrijd op mijn erelijst staat. Ik ben er zo vaak dichtbij geweest. Het moest ook een keer lukken’’, straalde Postma.

Bouwmeester weer terug op oude niveau
Bouwmeester was gewoon blij omdat ze de afgelopen maanden eerst van een schouderblessure moest zien af te komen. ,,Ik heb de afgelopen weken veel getraind en merkte al dat ik fysiek weer de oude begon te worden. En als je dan in zwaar weer de hele week voorin zeilt, geeft dat vertrouwen. Winnen in eigen land is natuurlijk altijd leuk’’, zei ze na haar vierde zege in Medemblik.

Bekkering/Duetz verrassen met zege
Annemiek Bekkering en Annette Duetz hadden een bewogen periode achter de rug toen ze zich in Medemblik meldden. Ze verloren de nationale selectiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Rio van Nina Keijzer en Claire Blom en raakten hun plaats in de Delta Lloyd Kernploeg kwijt. ,,We gaan gewoon door. Het doel is de beste van de wereld te worden. Dat moeten we nu voorlopig op eigen benen doen, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter’’, zei Duetz opgetogen.

Tevreden organisator
Met meer dan 700 boten en 74 nationaliteiten op het water, was de 31e editie van de Delta Lloyd Regatta de grootste in de laatste tien jaar. ,,De Nederlanders kennen dit water natuurlijk heel goed. Er wordt dus van ze verwacht dat ze goed presteren. Dat is ze in dit grote veld goed gelukt. Ze hebben aangetoond met de druk te kunnen omgaan’’, stelde voorzitter Arjen Rahusen van het organisaticomité tevreden vast.

Resterende uitslagen, eindstanden.
Nacra 17: 1. Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck (Den) 61, 2. Allan Nørregaard/Anette Viborg (Den) 63, 3. Gemma Jones/Jason Saunders (NZe) 66.

49er: 1. Diego Botin/Iago Lopez (Spa) 42, 2. Marcus Hansen/Josh Poberski (NZe) 44, 3. Joel Turner/Lewis Brake (Aus) 52.

Paralympisch
Sonar: 1. Colin Harrison (Aus) 18, 2. Bruno Jourdren (Fra) 22, 3. Aleksander Wang-Hansen (Noo) 28.

2.4mR: 1. Damien Seguin (Fra) 12, 2. Heiko Kröger (Dui) 17, 3. Matt Bugg (Aus) 41.

(www.deltalloydregatta.org)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X