123 stickers

Goeree-Overflakkee is wereldwijd gemeente met de meeste jachthavens met 'Blauwe Vlag' voor schoon water

PERSBERICHT
mpz_blauwevlagOuddorp – Goeree-Overflakkee is de gemeente die wereldwijd de meeste Blauwe Vlaggen voor jachthavens had in 2014. In de jachthavens: Marina Port Zélande, Marina Herkingen, Jachthaven Atlantica, jachthaven van Middelharnis, WSV Herkingen, WSV Oude-Tonge en WSV Ooltgensplaat wappert de Blauwe Vlag prominent. “Een unieke prestatie waar wij als gemeentebestuur en waar de betrokken jachthaven-beheerders met recht trots op mogen zijn”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt enthousiast.
De Blauwe Vlag is een exclusieve milieuonderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 49 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribisch gebied. De Foundation for Environmental Education (FEE) maakte onlangs bekend dat Goeree-Overflakkee als gemeente wereldwijd de meeste Blauwe Vlaggen heeft wapperen in jachthavens.
Blauwe Vlag 2015
Of de gemeente deze toppositie in 2015 behoudt is nu nog niet bekend. Erik van Dijk, Coördinator Blauwe Vlag Nederland, hierover: “Of een jachthaven een Blauwe Vlag erkenning ontvangt wordt jaarlijks beslist door de internationale jury in Denemarken. Deze jury beslist dit op voordracht van nominaties die door de Nederlandse jury worden ingediend. De nationale jury heeft onlangs alle aanvragen voor 2015 behandeld en ik mag verklappen dat de aanvragen van al deze 7 jachthavens door de nationale jury omgezet zijn in een nominatie. Op 30 april aanstaande wordt tijdens de jaarlijkse Blauwe Vlag ceremonie, in Vlissingen, bekend gemaakt welk besluit de internationale jury genomen heeft. U begrijpt dat ik dan direct ga tellen, ook in de wereldwijde overzichten. Want ik ben er ook trots op dat we dit 2014 record in mijn land gevestigd hebben en hoop uiteraard op continuering hiervan.”
Meer informatie www.mpz.nl en www.blauwevlag.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X