Informatie voor de watersporter

Grand Soleil werkt aan nieuw 43 voets zeiljacht met koolstof frame

PERSBERICHT
Ouddorp, Marina Port Zélande – Het Italiaanse Cantiere del Pardo, dochter van het Duitse Bavaria Yachts en zustermerk van Dufour, werkt aan een nieuwe 43 voet Grand Soleil performance cruiser.
Het ontwerp is van Claudio Maletto, die eerder de America’s Cup jachten Luna Rossa en Il Moro di Venezia tekende. Met jachten van 54, 50, 46 en 39 voet lijkt de range luxe performance zeiljachten nu compleet.
Snel
Het resultaat van Maletto’s werk is een romp met een beperkt nat oppervlak en een T-vormige kiel met een hoog ballastaandeel. In de romp is een carbon frame gelamineerd, dat licht is en toch ongekende stijfheid biedt. Het dek is ‘flush ‘gehouden met verzonken luiken en onderdeks verlopende lijnen.
Binnen
In de salon is veel licht door de toepassing van veel natuurlijke lichtinvalbronnen en het gebruik van lichte wand- en plafonbekleding. Er is een indeling met 3 hutten en twee natte ruimtes en een ruime, L-vormige kombuis. Het zeilplan bestaat uit een grootzeil dat met German sheeting wordt bediend en een high aspect fok.
Debuut
De kuip is ruim en volgens de werf ergonomisch ingedeeld. De nieuwe Grand Soleil 43 zal naar waarschijnlijkheid haar debuut beleven op een van de Boatshows in het komende najaar en in elk geval op de Genua Boatshow te zien zijn.
Technische Specificaties Grand Soleil 43
Lengte: 13.25 m
Lengte waterlijn: 11.70 m
Breedte: 4.00 m
Diepgang: 2,40 m / optie 2.00 m
Waterverplaatsing: 8.800 kg
Ballast: 3.100 kg
Zeiloppervlak upwind: 104,2 m2
Zeiloppervlak downwind: 174,3 m2
Motor: Volvo Penta 55 pk saildrive
Meer informatie Grand Soleil Verkoop Nederland www.forsailyachting.nl
Exclusief importeur Grand Soleil BENELUX: Breskens Yachtservice   ralph@breskensyachtservice.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht