Gratis informatiemiddag 'eerste hulp op het water' tijdens de waterweken Hoorn

PERSBERICHT
Hoorn – Zondag 28 augustus organiseren ‘BHV-4-YOU’, zeilschip ‘Egberdina’, reddingsbrigade ‘Notwin’ en de KNRM een gratis informatiemiddag over Eerste Hulp op het water. De informatie wordt gegeven op en rond het zeilend charterschip ‘Egberdina’. Geïnteresseerden kunnen tussen 11 en 17 uur bij de Hoofdtoren in een reddingsboot stappen die hen naar de ‘Egberdina’ brengt. BHV-docent Frans Swart en schipper/eigenaar van de ‘Egberdina’, Wouter van Dusseldorp vertellen hoe zij handelen bij calamiteiten op het water. Ben van Kuringen van de KNRM vertelt over de rol van de KNRM en reddingsbrigades bij de eerste hulp. Reddingsbrigade Notwin zal een demonstratie geven van het werk van de reddingsbrigade. Radio 501 doet rechtstreeks verslag vanaf de ‘Egberdina’, de muzikale omlijsting wordt life verzorgd door Laurens Reij en Chris James.
De ‘Egberdina’ is een zeilend charterschip dat is gebouwd in 1882. Het was het eerste charterschip met een AED aan boord, de bemanningsleden zijn getraind in EHBO en reanimatie. Schipper Wouter van Dusseldorp vindt dit belangrijk omdat veiligheid op het water bij hem bovenaan staat. Hij heeft 27 jaar ervaring als schipper van grote zeilschepen.
BHV-4-YOU is het opleidingsinstituut voor medische trainingen zoals BHV, reanimatie en AED bedienen. BHV-4-YOU geeft deze trainingen niet alleen in het leslokaal in Blokker, maar ook op uw locatie. De instructeur is ambulanceverpleegkundige, de trainingen zijn daardoor praktijkgericht. Het motto is: “de kunst van lesgeven is weglaten, zodat het overzicht behouden blijft”.
Reddingsbrigade Notwin houdt zich bezig met het varend redden. Dit bestaat uit het assisteren en redden bij calamiteiten, evenementen en rampen. Om deze taken uit te voeren beschikt Notwin over meerdere reddingseenheden variërend van een snelle motorboot tot een rampenvlet, welke 7 dagen per week, 24 uur per dag kunnen worden ingezet. Het bewakingsgebied van Notwin is het Hoornse Hop en de wateren langs de Hoornse gemeentegrens.
Radio 501 maakt verfrissende radio, waarbij de luisteraar interactief aanwezig is. Daarnaast biedt zij een platform voor onbekend talent in de ruimste zin van het muzikale woord. Radio 501 stimuleert onbekend talent door hun muziek ten gehore te brengen en daar informatie over te geven in de programma’s op Radio 501. Radio 501 is continue op zoek naar muziek die met liefde wordt gemaakt maar (nog) niet te horen is op de reguliere radio.
De KNRM is de landelijke organisatie voor hulpverlening aan hen die voor de Nederlandse Kust, Zeeuwse wateren, IJsselmeer en randmeren in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te raken. Sinds de oprichting in 1824 heeft de KNRM er voor gekozen dit te doen als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, instelling.
Meer informatie www.egberdina.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X