windverwachting

Gratis meedoen aan de Pieremachocheltocht van SAIL Amsterdam 2015

Amsterdam – Op donderdag 20 augustus om 13.00 uur vormen de Amsterdamse grachten het decor voor een ludiek evenement: de Pieremachocheltocht van SAIL Amsterdam 2015. De ‘vaarobjecten’ van de Pieremachocheltocht staan in groot contrast met de grandeur en glorie van de enorme windjammers. Een pieremachochel, ook wel pieremegoggel, is een zelfgebouwd bootje. Iedereen kan zich inschrijven. Hoe origineler en creatiever, hoe beter; zolang het maar blijft drijven. Duizenden toeschouwers zullen de deelnemers straks aanmoedigen en toejuichen. Het maximaal in te schrijven Pieremachochels is 75: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! De Pieremachocheltocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Route
De route voert vanaf de Westerdoksdijk, over de grachten richting Amstel, via Zwanenburgwal en Oude Schans naar Nemo bij Oosterdok. Een deskundige jury beoordeelt alle schepen. Niet alleen het meest originele vaartuig wordt beloond; ook het vaartuig met de meeste pech kan rekenen op een troostprijs.
Gratis deelname
Deelname is gratis en kan individueel maar ook in groepsverband. Iedere deelnemer ontvangt een blijvende herinnering. Inschrijven kan uitsluitend via een volledig ingevuld inschrijfformulier dat te vinden is op sail.nl.
Meer informatie www.sail.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X