windverwachting

Gratis meevaren, een maritieme markt, en kennismaken met de Zeilvloot Monnickendam tijdens de Vlootdag op 31 maart

PERSBERICHT
zeilvlootmdamMonnckendam – Traditioneel opent Zeilvloot Monnickendam het watersportseizoen met de jaarlijkse Vlootdag op Paaszondag 31 maart 2013 van 11.00 – 16.00 uur. Op alle klippers, tjalken, klipperaken, skutsjes en visserijschepen bent u welkom om rond te kijken, (gratis) mee te varen, aan activiteiten deel te nemen en u te laten informeren door de schippers over alle mogelijkheden die de schepen bieden voor uw privé- of bedrijfsuitje.
Schepen bekijken
Aan de kade van `t Prooyen kunt u alle schepen van Zeilvloot Monnickendam benedendeks bezichtigen en persoonlijk met de schippers praten over hun schip en het boeken van een zeiltocht. Als u deelneemt aan de prijsvraag, maakt u bovendien kans op een gratis zeiltocht of etentje.
Aan wal kunt u een kijkje nemen bij een touwslager, zeilmaker, houtsnijwerker en een visroker die gedurende de hele Vlootdag demonstraties geven en het wordt extra gezellig door de muzikale omlijsting door diverse koren. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht!
Gratis vaartocht
Traditiegetrouw worden de zeilen van de schepen van de Zeilvloot gehesen voor een korte, gratis vaartocht. Zo maakt u direct mee hoe het is om met een authentiek zeilschip het ruime sop te kiezen. De schippers kunnen u vervolgens alles vertellen over het reilen en zeilen aan boord en het huren van de schepen voor uw familiefeest of personeelsuitje.
Nautische markt
Net als vorig jaar wordt rondom `t Prooyen en de binnenhaven een nautische markt georganiseerd. Watersportondernemers uit heel Waterland presenteren zich hier aan u. In de binnenhaven leggen ook meerdere boten aan, zodat u een goed totaalbeeld kunt krijgen van het aanbod in watersportmogelijkheden in heel Waterland. Daarnaast wordt de nautische markt dit jaar uitgebreid met een tweedehandsmarkt, waar u voor leuke prijzen tweedehands watersportspullen kunt verkrijgen. De nautische markt wordt georganiseerd met ondersteuning van Stichting Promotie Waterland.
Gezelligheid rondom de haven
Veel café’s en restaurants zijn tijdens de Vlootdag geopend, zodat u rondom de binnenhaven van Monnickendam een gezellige dag kunt beleven. Trekt u er dus gezellig de hele dag voor uit, kom een frisse neus halen en laat de wind door uw haren wapperen tijdens een zeiltocht en geniet van een heerlijk diner als afsluiting van een perfecte Paaszondag!
Meer informatie www.zeilvlootmonnickendam.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X