windverwachting

Gratis meevaren met nieuwe reddingboot Orka tijdens Oostende voor Anker

PERSBERICHT
vloot_orkaOostende (België) – Paralympisch kampioen Marieke Vervoort en Vlaams minister Ben Weyts namen donderdag de nieuwe reddingsboot ORKA in gebruik. Met het nagelnieuwe vaartuig wordt de vernieuwing en reorganisatie van de reddingsdienst voltooid. “Dankzij deze investering verhogen we de veiligheid op zee”, zegt minister Weyts.
Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 mei kan iedereen (vanaf 12 jaar) uitzonderlijk ter gelegenheid van Oostende voor Anker mee met de ORKA voor een korte kennismakingsvaart.
De Belgische SAR-zone (Search And Rescue) in de Noordzee is geografisch relatief beperkt, maar behoort wel tot het drukst bevaren gebied ter wereld. Alle schepen die de grootste Europese havens aanlopen, varen langs onze Kust. Vlaanderen staat, onder meer via het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, mee in voor de realisatie van een veilig en vlot scheepvaartverkeer.
De Vlaamse Regering investeert daarom in de nodige reddingsvaartuigen. De nieuwste aanwinst van de Vlaamse overheidsrederij VLOOT heet “ORKA”. De ORKA is 19,95 m lang, 6,1 m breed, heeft een maximale diepgang van 1,2 m. Het nieuwe vaartuig haalt ruim 25 knopen. Dankzij haar speciaal ontwerp (beak nose) kan het vaartuig ook bij zeer slechte weersomstandigheden ingezet worden en blijvend een hoge snelheid aanhouden.
Het vaartuig is uitgerust met alle nodige technische snufjes. Standaard is de ORKA uitgerust voor 28 passagiers of 4 brancards en 20 passagiers, maar de reddingsboot kan in totaal 60 personen opvangen Vlaanderen heeft 2,3 miljoen euro geïnvesteerd in de ORKA.
Ben Weyts, als Vlaams minister bevoegd voor onder andere Mobiliteit en Toerisme, hecht veel belang aan kustveiligheid. “Op het strand investeren we in materieel voor de strandredders, en op zee investeren we in moderne vaartuigen die snel en efficiënt reddingen kunnen uitvoeren”. Paralympisch kampioene Marieke Vervoort nam het meterschap van de ORKA op zich.
Meer informatie www.welkombijvloot.be

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X