Gratis vaaropleidingen met STAP-budget!

Gratis vaaropleidingen met STAP-budget!

Vaarplezier biedt gratis vaaropleidingen aan met STAP-budget van de overheid voor iedereen die in de watersport of bij een bootbedrijf werkt of wil werken.

Sinds dit jaar kunnen Nederlanders gebruik maken van STAP-budget om opleidingen te volgen die goed zijn voor hun carrière. Vaarplezier biedt daarvoor per direct opleidingen aan als ‘medewerker watersport-/bootbedrijf’ en ‘NauPro Vaarbewijs’. Met STAP-budget zijn deze opleidingen gratis te volgen.

De opleiding ‘Medewerker Watersport-/bootbedrijf’ is een driedaagse training, waarvan 2 dagen de stof van het Klein Vaarbewijs 1 theoretisch en praktisch wordt geoefend. De derde dag is een veiligheidstraining bij STC-KNRM, waarbij brandenblussen, het redden van drenkelingen en veiligheid aan boord centraal staan. De opleiding is bovendien toegespitst op het kunnen halen van Klein Vaarbewijs 1 (extern examen bij het CBR).

Voor het NauPro Vaarbewijs is de basis een tweedaagse praktijktraining voor RYA Powerboat Level 2 en een aanvullende theoriedag. Met het NauPro Vaarbewijs (in combinatie met ‘medewerkers watersport-/bootbedrijf’) voldoet het bedrijf bovendien aan het ‘terzake kundig’ zijn van varende medewerkers volgens de ARBO-wetgeving.

Arjen Bergijk van Vaarplezier: “het is erg mooi dat Vaarplezier het intensieve kwalificatieprogramma voor het STAP-budget heeft doorlopen en nu deze zeer praktijkgerichte vaaropleidingen kan aanbieden. Iedereen die in de watersport of bij een bootbedrijf werkt – of wil werken – kan het STAP-budget gemakkelijk aanvragen. Wordt het toegekend, dan kosten de opleidingen niets. Wordt het niet toegekend, dan is de deelnemer tot niets verplicht.

Juist ook medewerkers die op kantoor zitten of in de productie, of werken bij bedrijven die met boten/watersport te maken hebben (verzekeraars, toeleveranciers, werven, reparateurs, media etc) kunnen met deze opleidingen zeer vakgericht meer leren over hun eigen werkveld. En bovendien – binnen deze opleidingen – mooie diploma’s halen die altijd handig zijn, zoals Klein Vaarbewijs 1 en 2.”

Voor meer informatie vaarplezier.nl

Foto: Vaarplezier

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.