Groeiende vraag naar zeilcursussen

Groeiende vraag naar zeilcursussen

Leren varen en zeilen is populairder dan ooit. HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, merkt dat het aantal boekingen bij aangesloten zeil- en vaarscholen flink stijgt. Wie deze zomer nog een zeil- of vaarcursus wil volgen, moet snel zijn.

De groeiende vraag naar vaaropleidingen, zeilkampen of -cursussen wordt ingegeven door de stijgende populariteit van de watersport in het algemeen. Sinds de coronacrisis is de watersport bezig aan een stevige opmars. Maar liefst 3,4 miljoen Nederlanders beoefenden in 2021 een vorm van watersport bleek onlangs uit onderzoek van Waterrecreatie Nederland en NBTC. Daaronder zijn veel nieuwe watersporters die weinig of geen ervaring hebben op het water. Met name die doelgroep klopt aan bij een van de 35 HISWA Erkende Zeil- en Vaarscholen in Nederland. Deze bedrijven zijn aangesloten bij de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Dat betekent dat ze aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen moeten voldoen. De CWO verstrekte in 2021 bijna 25.000 diploma’s en vorderingsstaten. Dat is een groei van 140 procent ten opzichte van 2019. CWO-diploma’s zijn er in verschillende watersportdisciplines, zoals (jeugd)zeilen, jachtvaren, windsurfen en catamaranzeilen.

Uit een rondgang langs enkele zeilscholen blijkt dat de stemming zeer positief is en de boekingen voorlopen op vorig jaar. Zo ook bij Zeilschool Aquavitesse uit Bruinisse: “De animo voor zeilopleidingen is erg groot. Sinds de coronapandemie willen steeds meer mensen het varen onder de knie krijgen. Het populairst zijn onze privélessen, die vooral de nieuwe, beginnende watersporters boeken.” Wie dit watersportseizoen nog een zeil- of vaaropleiding wil boeken, kan terecht op de website van HISWA: www.hiswa.nl/leren-varen/zeilschool-of-vaarcursus-boeken.

Voor meer informatie: hiswarecron.nl

Foto: HISWA-RECRON

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

1 Bericht

  • Jessica

    5 maanden geleden / 12 juli 2022 om 11:54 uur

    Je blog is erg informatief.

Berichtensectie gesloten.