Groningen in sfeer van Winterwelvaart

Sappemeer – Winterwelvaart in Groningen komt er aan. In Sappemeer, Zoutkamp en Appingedam genoten bezoekers zaterdag al van schepen en scheepvaart.

Vuurkorven branden bij historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. Vlammen wapperen in de wind. In de loods van de werf staan tal van stands met informatie over scheepvaart. De World Ship Society, een vereniging met leden die zich nauw betrokken voelen bij schepen en de scheepvaart, de vereniging van Binnenvaartschippers, het Maritiem Museum uit Westerende (D) en Oud Zeilend Hout, een club van mensen die oude houten zeilboten in stand wil houden.
Winterwelvaart

,,We richten ons met de Winterwelvaart vooral op bootjesmensen’’, zegt Johan Kielman, bestuurslid van de historische werf. ,,Sappemeer kende vroeger tientallen werven en nog steeds wonen er veel mensen die wat met boten hebben.’’ Bezoekers lopen door de loods en bekijken de schepen in de haven. In de kantine is live-muziek en gaan koffie, snert en gehaktballen over de toonbank. Buiten rookt de paling. (DvhN, ‘Tegenslagen voor organisatie WinterWelVaart Appingedam’ – Eemskrant, www.winterwelvaart.nl)