Informatie voor de watersporter

Groningse scheepswerf No Limit Ships vaart zélf naar de Fort Lauderdale Boat Show om succes naar Amerika uit te breiden

PERSBERICHT
nolimitships_usaGroningen – No Limit Ships in Groningen, bouwer van uitzonderlijk ‘lifeboat like’ zeewaardige motorjachten en werkboten zet haar successtory voort aan de overzijde van de Oceaan. De werf zal deelnemen aan de bekende Fort Lauderdale International Boat Show aan het eind van het jaar. No Limit Ships doet haar reputatie eer aan, door er gewoon zélf heen te varen. No Limit goes USA !
Evert Stel en Piet Wierenga de grondleggers van No Limit Ships hebben de werf in 1996 opgericht vanuit een duidelijke doelstelling. Een schip ontwikkelen dat extreem zeewaardig, veilig en comfortabel is. Een schip dat te allen tijde uit kan varen. Een schip “zonder grenzen”.
De grondleggers kunnen tevreden terugkijken, hun doelstelling is meer dan geslaagd. Zowel in de particuliere markt als in de professionele markt zijn de No Limit Schepen inmiddels een begrip. De naam No Limit Ships staat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en comfort. Ook in het buitenland blijven deze schepen niet onopgemerkt.
Sinds enige jaren hebben we goede contacten in Amerika en daarom hebben we besloten om in 2016 met een No Limit 1550 aanwezig te zijn tijdens de Ft. Lauderdale International Boat Show. Dit jaar de 52e editie van werelds grootste bootshow van 5 t/m 9 november.
Tijdens gesprekken als voorbereiding op de bootshow en het vervoer van het schip ernaartoe, ontstond al snel een goede samenwerking met Edzard Braam (arts) en zijn broers Jurgen en Peter (voormalig verkeersvlieger) van de No Limit Four Seasons. Zij waren direct enthousiast om de overtocht naar Ft. Lauderdale met de Four Seasons te maken. Zowel Edzard als Peter Braam zijn Yachtmaster Ocean RYA/MCA. Het maandblad Motorboot heeft drie verslagen gepubliceerd over hun reis vanuit Nederland naar het Iberisch Schiereiland. Ook zijn zij actief met het bedrijf yachtdeliveryworldwide.nl. Jurgen Braam is professioneel cameraman en zal van de reis foto’s en filmverslagen maken.
Een reis per motorboot over de oceaan naar Amerika is zonder meer bijzonder te noemen. Op advies van de bekende wereldzeiler Henk de Velde is gekozen voor de Noordelijke route. Het vertrek staat op 7 augustus gepland vanuit Amsterdam. Voorafgaand aan het vertrek zal er een bijeenkomst zijn voor pers en genodigden waarbij meer bijzonderheden over deze reis door o.a. Henk de Velde verteld zullen worden. Ook zal Evert Stel als geestelijk vader van No Limit, een presentatie houden over de No Limit en de werf.
Vervolgens zal de No Limit Four Seasons uitgeleide gedaan worden naar de sluizen van IJmuiden onder begeleiding van andere No Limit Schepen en de voormalige loods tender Meander van Evert Stel actief met de bekende Stichting Vaarwens.
Het verslag van de reis is te volgen op NoLimit-goes-USA.nolimitships.com
Meer informatie www.nolimitships.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht