windverwachting

Groot deel Team Allianz op Semaine Olympique Française

Groot deel Team Allianz op Semaine Olympique Française

Een groot deel van de nationale selectie van het Watersportverbond komt vanaf maandag 25 april in actie in het Zuid-Franse Hyères voor de Semaine Olympique Française. De huidige wereldkampioenen in de 49er, Bart Lambriex en Floris van de Werken zijn op zoek naar eerherstel nadat ze op de vorige wereldbeker de ‘gold fleet’ misten. In de 49er FX zeilt Odile van Aanholt dit evenement met Emma Siewers. Laila van der Meer en Bjarne Bouwer komen weer samen in actie in de Nacra17. Maxime Jonker en Mirthe Akkerman vertegenwoordigen Team Allianz beide in de ILCA6.

Al meer dan 50 jaar komt de elite van de Olympische zeilsport samen in Hyères voor een van de voorjaarsklassiekers aan het begin van het Europese zeilseizoen. De Semaine Olympique Française staat bekend om haar goede wedstrijdwater, de soms opstekende stevige aflandige mistral-wind en de hoogstaande organisatie van de wedstrijden. Na twee jaar afwezigheid heeft Hyères opnieuw het genoegen om een groot deel van de beste zeilers van de wereld te ontvangen in voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Nieuwe samenstelling 49erFX
Odile van Aanholt won de laatste wereldbekerwedstrijd in Palma de Mallorca samen met Annette Duetz. Dat was de eerste grote internationale wedstrijd die ze als team samen zeilden. Voor deze eeerst volgende grote internationale serie in Zuid-Frankrijk komt Van Aanholt dit keer in actie met Emma Siewers.

49erFX coach Kaj Böcker legt de situatie uit. “We zijn in Nederland bevoorrecht met een grote groep getalenteerde zeilers die allemaal voortkomen uit onze eigen opleidingsprogramma’s. Emma Siewers is een van de hele goede bemanningen in deze groep. We hebben in Nederland genoeg ervaring met het varen in wisselende samenstellingen. En voor deze groep werkt het. Voor de sporters is het super leerzaam en uitdagend. We hebben deze wedstrijd in Hyères aangewezen om een aantal specifieke vaardigheden verder te ontwikkelen. Dat klinkt logisch, maar met topsporters is de wil om te winnen altijd aanwezig. Maar het strijdplan is duidelijk; het eindklassement is deze week even ondergeschikt.”

Bart Lambriex en Floris van de Werken hebben twee focuspunten
Lambriex en van de Werken plaatsten zich niet voor de gold fleet tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd in Palma de Mallorca. Als troostprijs wonnen ze wel de zilverfleet in Spanje. Werk aan de winkel in Hyères. Bart Lambriex geeft uitleg.

“We hebben er weer veel zin in. We zijn vooral bezig om elke dag weer ietsje beter te worden. In Palma merkten we dat we met name in de technische boathandling in racesituaties nog te kort kwamen, omdat het voor ons het eerste evenement samen was met meer wind.. en dat merkten we. Voor Hyères willen we met name progressie maken in deze raceboat-handling, maar ook in het maken van beslissingen. En dan met name in het proces van het vooruitplannen van de positionering bij de boeien.”

Programma
Alle tien olympische klassen komen in actie op de 53ste Semaine Olympique Française. Team Allianz neemt deel in vier van deze tien. Het toernooi begint met voorrondes op 25 april en eindigt zaterdag 30 april met de medal races voor 6 van de tien klassen en medal stages, voor de nieuwe kitefoil en windfoil klassen.

Voor meer informatie teamallianz.nl

Foto: Sander van der Borch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X