Informatie voor de watersporter

Grou viert van 14 tot en met 21 juli derde 'Grouster Skûtsjewike' met veel activiteiten op het water

GROU – Van 14 juli tot en met 21 juli 2013 is het varen, zeilen, fietsen en genieten in het Friese Grou! Dan wordt de 3e Grouster Skûtsjewike gehouden. In deze week zijn er in en rond dit gezellige watersportdorp elke dag water(sport) gerelateerde activiteiten voor het hele gezin. Alles is laagdrempelig en zeer betaalbaar.
De week wordt geopend op zondagmiddag 14 juli met het unieke Fryske Wetterpolo Spektakel op open water, een waterpolotoernooi met een groot aantal Friese teams. Een commentator geeft uitleg over de spelregels van het waterpolo en het wedstrijdverloop. Maandagmiddag start een verrassende fiets- en vaartocht. Dinsdag is er de hele dag op twee locaties waterpret voor het hele gezin. ‘s Avonds matchracen (twee boten die tegen elkaar zeilen) voor bedrijven. Woensdagmiddag is de 13e eeuwse Sint Piterkerk open voor bezichtiging en ‘s avonds is er een sloepentocht vol verrassingen (bijna uitverkocht!). Een terrassenavond met muziek en minitheater sluit de dag af.
Donderdagmiddag is er praamzeilen voor groepen en bedrijven en ‘s avonds een ongedwongen muzikale vaartocht voor iedereen. Vrijdag en zaterdag staan in het teken van het SKS-skûtsjesilen, want zaterdagmiddag om 2 uur start de eerste skûtsjewedstrijd in de strijd om het SKS-kampioenschap. De week wordt afgesloten op zondag, met een Schippersdienst (voor iedereen!) en de bekende Simmerdei, een gezellige braderie met live muziek.
Meer informatie www.grousterskutsjewike.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht