123 stickers

Groupama wint ‘sprintje’ Volvo Ocean Race in Abu Dhabi met minder dan minuut verschil

Alicante – Vanmiddag zijn de vijf Volvo Ocean Race deelnemers in Abu Dhabi aangekomen. De vijf boten zijn vanochtend vroeg vertrokken voor de kust van Sharjah voor een korte afstandswedstrijd van zo’n 100 mijl.  De verschillen waren uiteraard dan ook zeer klein (in de orde van ‘bootlengten’). Al snel nam Telefonica de leiding, maar uiteindelijk ging Groupama er met de winst van door. Het verschil op de finishlijn was maar 52 seconden…  Camper werd derde. De online verslaggeving kampte in praktijk met wat technische problemen. (Nauticlink, Volvo Ocean Race met dashboard)

1 Bericht

 • Ronald Koelink

  10 jaren geleden / 4 januari 2012 om 14:31 uur

  Wat technische problemen is nogal een understatement 😉
  De bedoeling was om bij de start van de etappe ‘live’ via UMTS foto’s door te sturen. Dat lukte prima.
  Na de start zou er al gauw geen UMTS dekking meer zijn dus fotograaf Ian Roman ging samen met het start-committee terug naar Abu Dhabi.
  En toen begonnen de problemen. Wat ik er van begrepen heb kwamen de feeds via Inmarsat prima door bij Race Control in Alicante maar aan de kant van Livestream in New York ging het kennelijk mis.

  Beetje jammer.
  We zijn inmiddels natuurlijk erg verwend geraakt met de covergae van de America’s Cup, maar dat is eigenlijk geen eerlijk vergelijk. Bij de Cup speelt alles zich op een beperkte geografische oppervlakte af. Daar is dan prima met straalzenders te werken en lokaal een video-control-room te bouwen zodat er veel stream tegelijk afgehandeld kunnen worden.
  Bij de VOR moet alles via de satelliet en dus is live uitzenden in HD kwaliteit een feitelijke onmogelijkheid.
  Jammer alleen dat de streams in lage kwaliteit ook zo de mist in gingen. Het was nou uiteindelijk maar een saaie kamelenrace.

  Hoi, Ronald

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X