Informatie voor de watersporter

Haags rondvaartbedrijf 'Willemsvaart' organiseert in het kader van het Louis Couperus-jaar rondvaarten 'Met stille kracht vooruit'

PERSBERICHT
Den Haag – 24 maart 2013 De Willemsvaart organiseert al 5 jaar boottochten tussen stad en strand. In dit bijzondere jaar staan wij echter ook stil bij diverse jubilea. De Willemsvaart organiseert in het kader van Het Louis Couperusjaar een unieke ontdekkingstocht door het Den Haag van Couperus.
Samen met het Couperus museum en José Buschman, schrijfster van het boek ‘Couperus Culinair, de lievelingsgerechten van Louis Couperus’ organiseert de Willemsvaart in het kader van Het Louis Couperusjaar een unieke ontdekkingstocht door het Den Haag van Couperus. ‘Met Stille Kracht vooruit. De wereld van Couperus, anno nu’.
Zie het huis waar de schrijver 150 jaar geleden geboren werd (10 juni 1863), proef onderweg enkele van zijn lievelingsgerechten en wandel mee langs de huizen van zijn familieleden.
Onderweg wordt natuurlijk ook even stil gestaan bij het feit dat Nederland dit jaar 200 bestaat.
We doen dat bij het Monument op Plein 1813. Deze bijzondere combinatie van varen met de Willemsvaart, wandelen met een gids van het Louis Couperus museum en genieten van hapjes en een drankje (verzorgd door Anouk van ‘1001 hapjes’) start iedere vrijdag en zondag in de vroege middag bij aanlegplaats Wittebrug (Madurodam) en eindigt bij het Louis Couperus Museum aan de Javastraat. De eerste vaart is 7 april a.s.
Na afloop van de wandeling kan men het Louis Couperus Museum aan de Javastraat bezoeken. Dat is zeer de moeite waard. Prijs is 25 euro per persoon (vaart, wandeling en culinaire verrassing).
De Willemsvaart maakt deel uit van Stichting Samenwerkende Rondvaartorganisaties Den Haag, een uniek samenwerkingsverband van vijf Haagse rondvaartvaartorganisaties: Salonboot Rondvaart Den Haag, De Haagse Vloot, BootVaren Den Haag, Oranjeboot Den Haag en De Willemsvaart. Samenwerking vindt plaats op basis van gemeenschappelijke belangen om uitstraling, kwaliteit, klantvriendelijkheid en persoonlijke service op de Haagse grachten te waarborgen.
Meer informatie www.willemsvaart.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht