Haal nu uw Belgisch stuurbrevet, voordat het examen moeilijker en duurder wordt

PERSBERICHT
Dongen – VBO verzorgt vaarbewijsopleidingen voor Belgie en Nederland en raadt Belgische watersporters ‘met stuurbrevet-plannen’ aan om dit niet langer uit te stellen en hun brevet nu te halen. Omdat het er naar uitziet, dat de examens binnenkort duurder en moeilijker worden.
Het dienstboekje gaat verdwijnen
Om het Stuurbrevet te behalen, doet u een schriftelijk examen en u moet aantonen dat u over voldoende praktijk ervaring beschikt. Dat kan nu nog op twee manieren:
• U volgt een dag (6 uur) praktijkles bij een vaarschool en u ontvangt van de vaarschool een praktijkverklaring.
• U gaat twee dagen (12 uur) varen met een ervaren schipper en u houdt een ‘dienstboekje’ bij dat door de schipper en door u wordt ondertekend.
U begrijpt dat een cursus volgen bij een vaarschool een stuk duurder is dan het varen met een bevriende schipper.
De kans is groot dat de tweede mogelijkheid ‘het dienstboekje’ gaat verdwijnen. Daarmee wordt het verkrijgen van het Stuurbrevet toch zo’n € 200,00 duurder.
Het examen wordt moeilijker
Sinds de invoering van het beeldschermexamen zien we steeds meer nieuwe, lastige vragen in het Stuurbrevet examen. Sinds men op basis van het Algemeen Stuurbrevet ook een het internationale vaarbewijs ICC coastal waters kan verkrijgen, zitten er in het aanvullend gedeelte steeds meer navigatie vragen. En er komen steeds nieuwe vragen bij.
Lesboeken niet meer up-to-date
De bestaande lesboeken zijn gebaseerd op de examens die geweest zijn en gaan steeds meer achter lopen. Dat kan opgevangen worden met aanvullingen en errata. Sommige uitgevers zoals VBO van het Cursusboek Algemeen Stuurbrevet, publiceren regelmatig aanvullingen op de hun website, zie https://www.stuurbrevetonline.be/wp-content/uploads/2017/05/2017-05-Aanvulling-Stuurbrevet-Aanvullend.pdf
Online leren altijd actueel
Als een boek eenmaal gedrukt is, kun je er niets meer aan veranderen. Bij e-learning ligt dat anders. Alle veranderingen kunnen vrijwel direct worden opgenomen in de cursus. Dat betekent dat u als cursist over de allerlaatste informatie beschikt en met vertrouwen op examen kunt gaan.
Niet meer buizen voor het examen Stuurbrevet
Als u een cursus Stuurbrevet bij www.stuurbrevetonline.be volgt, krijgt u de garantie dat u de eerste keer slaagt. Als u onverwacht toch buist, krijgt u het cursusgeld terug. Voorwaarde is dat u de cursus volledig en met goed gevolg gedaan hebt.
Meer informatie www.stuurbrevetonline.be

1 Bericht

  • Van Gorp Edith

    5 jaren geleden / 9 juni 2017 om 13:32 uur

    Goedkope volksbedriegerij. Examenvragen worden niet moeilijker. Praktijk wordt niet duurder. Het is een poging om door de werkelijke situatie te verdraaien op korte tijd geld te verdienen. Hierbij is de pleziervaart niet gediend.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X