Informatie voor de watersporter

Hans Horrevoets Memorial Race steeds meer een gewone wedstrijd

DRIMMELEN – De organisatie van de Hans Horrevoets Memorial Race (HHMR) zal bij de volgende editie geen film meer laten zien van de overleden zeezeiler. De Memorial Race wordt ieder jaar gehouden ter nagedachtenis aan de zeezeiler uit Terheijden.

Horrevoets overleed in 2006 nadat hij tijdens de Volvo Ocean Race overboord was geslagen. Hij wordt sinds 2007 ieder jaar door zijn zeilvrienden herdacht met een race die naar hem is vernoemd. Traditiegetrouw wordt vóór de aanvang van de wedstrijd in het clubhuis van W.S.V. Drimmelen een filmpje getoond van Hans Horrevoets. Dat gebeurde ook zondag, tijdens het lustrum van de Memorial Race.

“De scherpe kantjes zijn er vanaf”
Maar de organisatie heeft nu besloten om dat volgend jaar niet meer te doen. Mede-organisator Kees Horrevoets, vader van Hans, vindt vijf jaar herdenken genoeg. “Na vijf jaar zijn de scherpe kantjes er vanaf. De situatie is voor ons (de familie – red.) ook wat gemakkelijker geworden, merken we. Je kunt zo’n filmpje niet ieder jaar laten zien. Vijf jaar is een mooie gelegenheid om dat af te sluiten. We hopen natuurlijk wel dat deelnemers in de toekomst dezelfde wedstrijd zullen blijven varen. (Omroep Brabant, ‘Eijsink wint Hans Horrevoets Memorial Race’ – BN/deStem)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht